Scholrolletjes met dillesaus

Dit voorgerecht van scholrolletjes met dillesaus is heerlijk. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden binnen 35 minuten.

voorgerecht
bereiding 35 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

8 kleine scholfilets van elk ± 70 g
2 grote augurken (zure bommen)
1/2 stengel bleekselderij
300 ml court-bouillon
100 ml witte wijn
1 el gesnipperde sjalot
1 à 2 kl boter

mespuntje suiker
1 el mosterd
4 el citroensap
2 à 3 el fijngehakte dille
150 g vloeibare room
plukjes dille voor de versiering

Bereidingswijze:

1. Besprenkel de visfilets met 1 à 2 eetlepels citroensap en laat marineren.
2. Snijd de augurken in plakjes. Was de selderij en snijd in plakjes.
3. Wrijf de visfilets schoon en breng op smaak met peper. Bestrijk ze met een dunne laag mosterd. Bedek met een plakje augurk en een plakje selderij. Rol op en maak vast met een prikkertje.
4. Laat de sjalot fruiten in de boter. Blus met de wijn en de court-bouillon. Voeg zout, suiker en het citroensap toe. Laat 3 à 4 minuten sudderen op een zacht vuur. Leg de visrolletjes erin en dek af. Laat 4 minuten pocheren (zonder aan de kook te brengen!). Neem de rolletjes uit de pan en houd warm.
5. Haal de bouillon door een zeef en laat snel inkoken tot 150 ml. Meng er de vloeibare room, 1 eetlepel mosterd en de dille door. Breng op smaak.
6. Leg de scholrolletjes net voor het opdienen op schoteltjes met wat saus rondom. Bestrooi met plukjes dille.

Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!