Sinaasappelverrassing

Getty Images

Een heerlijk zelfgemaakt recept om van te genieten tijdens de warmere dagen. De noten en verse munt geven dit recept nét even wat extra's.

Aantal personen: 4                   Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine sinaasappels
  • 200 gram magere kwark
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 gram noten, gemengd, ongezouten
  • 4 blaadjes verse munt

Bereiding

  1. Snijd de sinaasappels door midden.
  2. Haal met een scherp mesje het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes.
  3. Doe de kwark, suiker en citroensap in een kom. Meng dit alles met een garde.
  4. Hak de noten fijn met een mes. Houd een lepel noten achter voor garnering.
  5. Voeg de nootjes en stukjes sinaasappel toe aan het kwarkmengsel en roer het er doorheen.
  6. Vul de schaaltjes met het kwarkmengsel.
  7. Garneer de bovenkant met een blaadje munt en wat gehakte nootjes.

Decoratiesuggestie

Vind je de het opdienen wat aan de saaie kant? Je kunt ook de helften van de sinaasappels als schaaltje gebruiken. Wanneer je de randen van de sinaasappels gekarteld insnijdt, lijkt de sinaasappel op een gebroken ei. Perfect voor tijdens Pasen!

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie:                                         90 kcal
Eiwit:                                              6 gram
Koolhydraten:                             9 gram
Waarvan suikers:                       8 gram
Vet:                                                 3 gram
Waarvan verzadigd:                   1 gram
Vezels:                                            1 gram
Zout:                                         <0,1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum