Snelle bonenpot

Deze maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 klein blik witte bonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram varkensvleesreepjes
  • 400 gram roerbakgroente
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel Balsamico-azijn

Bereiding

  • Spoel de bonen in een vergiet af.
  • Doe de drie soorten bonen met wat water in een pan en verwarm dit op klein vuur.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin.
  • Bak de ui en de roerbakgroente ca. 5 minuten mee.
  • Voeg wat chilivlokken en de balsamicoazijn toe.
  • Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel erdoor.

Ingrediënten over?

Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15
Bron(nen):
Energie
530 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
30 gram
Zout
1,7 gram