Snelle bonenpot

Getty Images

Deze maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15

Ingrediënten

  • 1 klein blik kidneybonen
  • 1 klein blik bruine bonen
  • 1 klein blik witte bonen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram varkensvleesreepjes
  • 400 gram roerbakgroente
  • chilivlokken
  • 1 eetlepel Balsamico-azijn

Bereiding

  • Spoel de bonen in een vergiet af.
  • Doe de drie soorten bonen met wat water in een pan en verwarm dit op klein vuur.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Verwarm de olie in een wok of koekenpan en bak hierin het vlees snel bruin.
  • Bak de ui en de roerbakgroente ca. 5 minuten mee.
  • Voeg wat chilivlokken en de balsamicoazijn toe.
  • Giet de bonen af en schep het vlees-groentemengsel erdoor.

Ingrediënten over?

Peulvruchten in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum