 
Getty Images
      
  Een kleurrijke rijstsalade om heerlijk van te genieten. Eet smakelijk!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 Spaanse peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 (tros)tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 200 gram gare mosselen
- 5 takjes peterselie
- Geraspte sinaasappelschil
Voedingswaarden
    Energie 
              
  595kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  80 gram
          
    Suiker 
              
  6 gram
          
    Vezels 
              
  6 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
- Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de kurkuma.
- Voeg de doperwtjes en eventueel wat water toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
- Meng dit met de tomatenblokjes, de mosselen en de ringetjes peper door de rijst.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de salade op smaak met de peterselie, geraspte sinaasappelschil en peper.
 
 
 
 
 
