Spaghetti met bolognesesaus

Lekker hoor! Traditionele spaghetti.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • gedroogde of verse oregano of Italiaanse kruiden
  • 200 gram volkeren spaghetti
  • 8 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte kaas 30+ oud

Bereiding

    1. Pel de ui en de knoflook en was de bleekselderij en de worteltjes. 
    2. Snijd ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de worteltjes in plakjes.
    3. Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
    4. Fruit de groente 5 minuten mee.
    5. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
    6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    7. Was de basilicum en knip het klein.
    8. Maak de saus op smaak met de basilicum.
    9. Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
660 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
8 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,9 gram