Stokbrood met Indiase kip

Dit recept met kip staat binnen een handomdraai op tafel.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • slabladen
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels tandoorikruiden zonder zout
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 5 eetlepels halvolle yoghurt
  • gemberpoeder
  • peper
  • gemalen koriander

Bereiding

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  • Was de slabladen en laat ze goed uitlekken.
  • Was de komkommer en de tomaat.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
  • Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
  • Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
  • Meng 3 eetlepels van de yoghurt met wat gemberpoeder en peper en bestrijk de stukken brood hiermee dun.
  • Beleg de onderste helften van het brood met slabladen, plakken komkommer en plakken tomaat.
  • Rasp de rest van de komkommer grof en meng er de rest van de yoghurt door. Maak dit op smaak met wat koriander en peper. 
  • Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
  • Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 min
Bron(nen):
Energie
565 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,7 gram