Stoofpot met wintergroente

Getty Images

De runderriblappen stoof je met tomatenblokjes, zo blijven ze lekker mals. Voor de stevige trek.

Aantal personen: 2                      Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

1 grote ui
1 teentje knoflook
200 gram runderlap
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
½ blik tomatenblokjes zonder zout
tijm
1 raapje of een stuk koolraap
200 gram wortelen
150 gram volkoren macaroni
4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook mee.
  5. Giet er 100 ml water bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten.
  6. Maak de groente schoon. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
  7. Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
  8. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de peterselie, knip het klein en strooi het over de stoofpot.

Allergie info

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze preicurry. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Duurzaam

Raapjes: Raapjes of koolraap hebben deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Rund: Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

Energie                                         525 kcal
Eiwit                                              35 gram
Koolhydraten                             65 gram
Waarvan suikers                       10 gram
Vet                                                 15 gram
Waarvan verzadigd vet             2 gram
Vezels                                           10 gram
Zout                                             0,3 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum