Tagliatelle met paddenstoelen

Getty Images

Een klassieke combinatie die het erg goed doet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • peper, tijm
  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum

Bereiding

  • Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  • Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  • Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
  • Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  • Voeg peper en wat tijm toe.
  • Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
  • Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread nog 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.