
Getty Images
Een klassieke combinatie die het erg goed doet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 400 gram broccoli
- 1 eetlepel olie
- peper, tijm
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels zuivelspread light
Voedingswaarden
Energie
635kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
- Voeg peper en wat tijm toe.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread nog 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.