Venkelsalade met sinaasappel en munt

Deze salade is vol van smaak en klaar in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 8 blaadjes munt
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  2. Maak de venkel schoon. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
  3. Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie en het mosterdpoeder.
  4. Was de munt en knip het klein.
  5. Meng de helft van de munt, de dressing en de parten sinaasappel door de venkel en zet even apart.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Bestrooi de schnitzels aan beide zijden met peper. Leg de rest van de munt op het vlees en sla de schnitzels dubbel. Zet vast met een prikker.
  8. Bak het vlees in de hete margarine in 20 minuten gaar en bruin.
  9. Serveer de schnitzels en de aardappelen bij de venkelsalade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.

Materialen

cocktailprikkers

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram