Vleesspiesjes met aardappel-radijssalade

Heerlijke vleesspiesjes van de grill.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 6 takjes peterselie
  • 150 gram tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • peper
  • 12 champignons
  • 150 gram kerstomaatjes (div. kleuren)
  • 2 bosjes radijs

Materialen

6 houten satéprikkers

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snijd grote een keer door. Kook de krieltjes in weinig water 6 minuten gaar. 
  2. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en laat dit afkoelen. 
  3. Snijd een halve boterham in stukken en week het brood in een lepel water. Snijd de rest van het brood in blokjes.
  4. Was de peterselie en knip het klein.
  5. Maak de tartaar aan met peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het geweekte brood en peper.
  6. Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte en laat ze 20 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
  7. Laat de houten satéprikkers 10 minuten in koud water weken.
  8. Maak de champignons schoon.
  9. Warm de grill voor.
  10. Rijg aan de houten satéprikkers het vlees, champignons en broodblokjes.
  11. Bak de spiesjes onder de hete grill in 8-10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.
  12. Was de kerstomaatjes en halveer ze. 
  13. Was de radijs en snijd ze in plakjes.
  14. Meng de radijs en tomaatjes door de krieltjes en maak op smaak met nog wat citroensap, peper en peterselie. Geef de salade bij de vleesspiesjes.

Ingrediënten over?

Brood: Vries brood direct na aankoop in dagporties in. Het is zo 1 maand houdbaar.

Past in dieet

  • Bij diabetes
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol

Voedingswaardentabel

Energie                                          560 kcal
Eiwit                                               30 gram
Koolhydraten                              60 gram
Waarvan suikers                          8 gram
Vet                                                  20 gram
Waarvan verzadigd vet              5 gram
Vezels                                            10 gram
Zout                                               0,8 gram

 
   
Bron(nen):