Vrijdag: Tilapia met pesto in de oven

Het betere inpakwerk

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

½ courgette
1 eetlepel pesto
Citroensap
2 stukken tilapiafilet
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken.
  3. Bestrooi de courgette met peper en verdeel de groente over 2 stukken aluminiumfolie.
  4. Verdun de pesto met wat citroensap.
  5. Bestrijk de stukken vis met de pesto.
  6. Schik de vis op de courgette en vouw het folie dicht.
  7. Laat de vis in ca. 20 minuten in de hete oven gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en couscous met verse kruiden.

Hiervoor heb je nodig...

Rucola-tomatensalade
6 opscheplepels couscous
3 takjes peterselie
basilicum
1 eetlepel olie

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 165 kcal 500 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 3 gram 45 gram
Vet 5 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 1 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum