Warm broodje makreel

Getty Images

Dit broodje vis is een snelle, gezonde lunch.

Aantal personen: 2                   Bereidinngstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 witte of volkoren broodjes
  • 1 tomaat
  • ½ ui
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • 75 gram gestoomde makreel (uit pak)
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Snijd de broodjes open.
  2. Verwarm de broodjes in een broodrooster of grillpan.
  3. Maak de tomaat en snijd deze in dunne plakken.
  4. Pel de ui, maak hem schoon en snijd hem in dunne ringen.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de tomaat en ui zacht.
  6. Voeg de stukjes makreel toe en warm het geheel goed door.
  7. Maak het op smaak met wat peper en paprikapoeder.
  8. Vul hierna de warme broodjes.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

 

Duurzaam

Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaardentabel

Energie                                          575 kcal
Eiwit                                               15 gram
Koolhydraten                              20 gram
Waarvan suikers                          1 gram
Vet                                                  15 gram
Waarvan verzadigd vet              3 gram
Vezels                                              5 gram
Zout                                               0,7 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum