Bootjes met rundersaucijs
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur:30+ minuten
Ingrediënten:
4 grote aardappelen
4 takjes peterselie
1 kleine ui
150 gram rundersaucijsjes
1½ dl gezeefde tomaten (pak)
1 eetlepel paneermeel
½ dl bouillon
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een 'bootje'.
- Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
- Verwijder het vel van de saucijsjes en doe het vlees in een kom.
- Meng de peterselie, de ui, 1-2 eetlepels gezeefde tomaten en het paneermeel door het vleesmengsel.
- Schenk de rest van de gezeefde tomaten en de bouillon in een pan.
- Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel.
- Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
| Voedingswaarden per persoon | |
|---|---|
| Recept | |
| Energie | 420 kcal |
| Eiwit | 25 gram |
| Koolhydraten | 45 gram |
| Vet | 15 gram |
| Verzadigd vet | 4 gram |
| Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum