Zeebaars met oester, meiknol, strandbiet en algen

Zeer bijzonder recept: Zeebaars met gepocheerde oester, mousseline van meiknol, strandbiet, en algen, met een jus van schelpdieren. Dit is een recept van Sergio Herman, restaurant Oud Sluis in Sluis.

Ingrediënten

  • 5 meiknollen
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 4 platte Zeeuwse oesters 5 nullen
  • 4 stuks zeebaarsfilets van 120 gram
  • geklaarde boter
  • Voor de jus:
  • 2,5 dl schelpdierenjus (kookvocht van mosselen, scheermessen of kokkels)
  • sap van 1 limoen
  • enkele blaadjes strandbiet
  • algen (zeesla, wakame of codium)
  • boragebloemen (komkommerkruid)
  • bloemen van Oost-Indische kers
  • 3 eetlepels gomasio (sesamzout)
Bron 
  • Onvergetelijke Groenten