Zoete aardappel met kaneelkip

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

1. Warm de oven voor op 200 °C.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
3. Pel de ui en snijd hem in parten.
4. Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
5. Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
6. Snijd het kippenvlees in repen.
7. Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
8. Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
9. Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
11. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar. Geef ze bij de kip met aardappelen.

Ingrediënten over?
Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ min
Bron(nen):
Energie
475 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram