Zondag hoofdgerecht: Beenham met appel

Getty Images

De kroon op het weekend.

Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur: 30+ minuten

Ingrediënten:

1 beenhammetje (slager of supermarkt, ca. 500 gram) 
2 uien 
1 teentje knoflook 
2 appels 
1 theelepel rozemarijn 
2 dl droge witte wijn 
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze:

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Leg de ham in een ovenvaste schaal.
3. Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.
4. Snijd de knoflook in stukjes.
5. Schil de appels en snijd ze in blokjes.
6. Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over. Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover.
7. Dek de schaal af.
8. Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden
9. Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren.
10. Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen 
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 250 kcal 335 kcal
  1050 kj 1428 kj
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 10 gram 25 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 1 gram 5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum