Duitsland maakt treinkaartjes goedkoper

Stedentripjes naar bijvoorbeeld Berlijn, München of Keulen, wie daarvoor de trein pakt is dit jaar goedkoper uit. Deutsche Bahn verlaagt namelijk de tarieven voor treinreizen in Duitsland en daar kunnen Nederlandse treinreizigers ook van profiteren.

Stedentrips

Wie een paar weken van te voren boekt kan met een beetje geluk voor zeventig euro naar Berlijn (retourtje), hierdoor is de trein een goed alternatief voor het vliegtuig. Treintickets naar andere Duitse steden als Frankfurt, Hannover, München en Bremen zullen ook goedkoper uitvallen. Duitsland verhoogt wel de (trein)tarieven voor korteafstandsreizen en het openbaar vervoer in Berlijn, Hamburg, Bremen, Brandenburg en het Rijnland.

Belastingvoordeel

Voor het eerst in zeventien jaar verlaagt de Duitse overheid de tarieven voor treinkaartjes. De belasting op een treinkaartje gaat van negentien naar zeven procent. Treinreizigers die meer dan 50 kilometer afleggen profiteren van deze belastingmaatregel.  De verlaging past in een pakket aan klimaatbeschermingsmaatregelen die de Duitse overheid invoert. Deutsche Bahn verwacht dat de prijsdaling vijf miljoen reizigers per jaar oplevert.

In tegenstelling tot Duitsland verhoogde Nederland afgelopen juist het btw-tarief op treinkaartjes.

Bron: nu.nl