Foto's uploaden bij Flickr

Op de website van FlickR kunt u foto's op internet plaatsen en daar laten zien aan anderen. Het is dus niet meer nodig uw foto's te laten afdrukken of te mailen naar familie en vrienden om ze te delen met anderen. U stuurt ze gewoon het adres van uw webalbum!

De meest populaire webalbumsite van dit moment is Flickr. De website is helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands, maar met de instructies in dit artikel moet een webalbum maken geen probleem zijn.

Stap 1: Een account maken

Het eerste wat u moet doen is een account bij Flickr aanmaken:

1. Ga naar de website www.flickr.com.
2. Klik op de knop Create Your Account.
3. Flickr maakt onderdeel uit van Yahoo!, dat onder andere ook webmail aanbiedt. Als u al een Yahoo!-account heeft, kunt u onder Already have a Yahoo! ID? uw inloggegevens invoeren.
Geen account? Klik op Sign Up.
4. Klik achter I prefer content from op Yahoo! Nederland. De tekst wordt nu Nederlands.
4. Vul uw persoonlijke gegevens in in het formulier achter punt 1.
5. Vul achter Yahoo!-ID en e-mail een eigen naam in voor uw Yahoo!-mailadres. Klik op Controleren om te controleren of dit mailadres al is gebruikt. Kies anders een andere.
6. Vul achter Wachtwoord een zelfgekozen wachtwoord in.
7. Vul bij punt 3 een alternatief e-mailadres en een bevestigingsvraag in, voor het geval u uw inloggegevens kwijtraakt.
8. Typ de weergegeven code in.
9. Geef aan of u reclame wilt ontvangen bij Marketingvoorkeuren. Klik een vinkje achter Gaat u akkoord? De privacyvoorwaarden leest u door te klikken op de blauwe links.
10. Klik op Mijn account maken.
11. U gaat naar een nieuwe pagina met uw gegevens. Bewaar deze goed. Klik op Doorgaan.
12. U vult uw Yahoo!-gegevens in. Klik op Aanmelden.
13. U kunt nu nog eventueel een andere naam opgeven, die bij uw webalbum op Flickr zal verschijnen.
14. Klik op Create a new account.

U bent nu binnen bij Flickr.

Stap 2. Een profiel aanmaken

Voordat u foto's kunt gaan toevoegen aan uw webalbum, moet u eerst nog een profiel aanmaken. Zo kunnen familie en vrienden u makkelijk terugvinden.

1. Klik op Personalize your profile
2. Klik op de knop Let's do it!
3. U kunt een icoon uploaden dat te zien zal zijn bij uw activiteiten op Flickr. Als u dat niet wilt: klik op Skip this step. Als u dat wel wilt, klik op Find an image on my computer. Klik op Bladeren. Zoek een afbeelding (neem een kleine afbeelding). Klik op Openen. Klik op Upload.
4. Bij de volgende stap geeft u het webadres op voor uw webalbum. Dit kan niet aangepast worden, dus kies verstandig. Vul een originele naam in. John zal bijvoorbeeld al in gebruik zijn. Klik op Preview. Als de naam al gebruikt wordt, kiest u een andere (bijvoorbeeld met een nummer erin).
Als de naam geaccepteerd wordt: schrijf het adres op en klik op Ok, lock it in and continue.
5. De laatste stap is het toevoegen van persoonlijke informatie die door andere Flickr-leden kan worden bekeken. U mag net zo veel of zo weinig invullen als u wilt. Klik daarna op Next.

Stap 3. Foto's uploaden

U kunt nu uw foto's in uw webalbum gaan plaatsen. Het is handig als u deze op uw computer in een map bij elkaar heeft staan.

1. Klik op Upload your first photo's.
2. U kunt nu foto's en ook video's kiezen (maximaal 150 MB). Klik op Choose photos and videos.
3. Open de map met de foto's en selecteer ze. Met Ctrl en Shift kunt u meerdere foto's tegelijk selecteren. Klik op Openen.
4. De foto's verschijnen in een lijstje. U kunt meer foto's toevoegen door te klikken op Add More. Een foto verwijdert u door te klikken op het vuilnisbakje erachter.
5. Geef op wie de foto's mag zien. Public is iedereen, Private is alleen vrienden en/of familie.
6. Klik op Upload Photos and Videos.

De foto's en video's worden nu vanaf uw computer geüpload naar uw webalbum.

7. Voeg eventueel een beschrijving toe: klik op Add a description.
8. Voeg onder de foto's in Title een titel toe en onder Description een beschrijving.
9. Klik op Save.

U ziet nu uw webalbum, compleet met teksten. Om ze te delen via Flickr moet u eerst contacten maken via het menu Contacts. Het is makkelijker om direct mensen uit te nodigen via de link rechtsonder op de pagina: Send to a friend.

10. Klik op Send to a friend.
11. Klik een vinkje voor Friend of Family om toestemming te geven uw foto's te zien.
12. Vul het mailadres in achter To. Vul een boodschap in achter Message. De link naar uw webalbum is al ingevuld.
13. Klik op Send.

Er is nog veel meer mogelijk met Flickr dan hier beschreven. Zo kunt u foto's bijwerken en organiseren. Het is de moeite waard om deze mogelijkheden eens uit te proberen!

 

Auteur 
  • Alex Wit