Hendrik Groen best bekeken serie sinds jaren

De televisieserie over het leven van Hendrik Groen in een verpleeghuis in Amsterdam-Noord, is een groot succes geworden. De afleveringen op Omroep Max trokken per stuk bijna 2,4 miljoen kijkers.

Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen is daarmee de best bekeken Nederlandse serie sinds 2011 en onder 50-plussers zelfs de populairste serie ooit. Zij keken met ruim 1,9 miljoen leeftijdsgenoten naar de avonturen van Groen en zijn medebewoners in het verpleeghuis.

Regisseur Tim Oliehoek liet weten blij te zijn met de hoge kijkcijfers. Hij kan nog niet zeggen of er een tweede seizoen komt, maar daar wordt volgens hem zeker over nagedacht. Het is dan ook niet duidelijk of Kees Hulst opnieuw in de huid van Hendrik Groen zal kruipen.

De best bekeken Nederlandse serie ooit is nog steeds Baantjer, dat in het televisieseizoen 2003-2004 een piek van ruim 2,8 miljoen kijkers had per aflevering. In 2011 keken 2,7 miljoen mensen naar de serie 't Spaanse Schaep.

Hendrik Groen terugkijken? Dat kan hier.

Bron: AD | Foto: Omroep Max