Indrukwekkende rondreis Bhutan en Assam

Bhutan is een nog weinig bekend onafhankelijk koninkrijk gelegen in het hart van de Himalaya. Deze 21-daagse reis geeft u de kans het unieke Bhutan te ontdekken. U zult op plekken komen waar weinig toeristen u voor zijn gegaan. Deze indrukwekkende reis begint op 24 maart 2012 in het Indiaase Assam, bekend om zijn thee.

Deze reis wordt uitgevoerd door Incento BV
Bhutan ligt ingeklemd ligt tussen India en Tibet en met beide deelt het een hoge mate van mystiek en spiritualiteit. Bhutan bleef lang gesloten voor de buitenwereld, en nog steeds zijn de aantallen bezoekers veel lager dan bijvoorbeeld in Nepal. Dit is mede het gevolg van een uniek regeringsbeleid dat de toeristeninstroom laag houdt door een hooggeprijsd ‘entreekaartje’.

Missing media-item.

Unieke cultuur en natuur 

Dankzij een voorzienende blik van koning en landsbestuur zijn zowel de unieke cultuur als de ongekende landschappelijke schoonheid voortreffelijk bewaard.

Missing media-item.

Markante Dzongs (fort-kloosters) en fraai vormgegeven Goemba’s (tempels) versieren het landschap en het dagelijkse leven is doortrokken van traditie en religie. De Bhutanezen volgen een eigen vorm van het Tibetaanse Boeddhisme.

Hoewel Bhutan enkele van de hoogste toppen van de Himalaya rijk is, liggen de meeste valleien op 2000-3000 meter, waar het klimaat meestal aangenaam is, en de hoogte geen probleem. Missing media-item.

Zoals gezegd probeert Bhutan het massatoerisme te weren door hoge kosten te berekenen aan toeristen. Daardoor kan het land zijn unieke beleid voor het behoud van cultuur en natuur volhouden. 

U kunt een onvergetelijke ervaring opdoen door dit land nu te ontdekken. Ons zeer gevarieerde reisprogramma stelt u in staat om de onmisbare hoogtepunten van Bhutan te zien én om op plekken te komen waar men nauwelijks eerder toeristen heeft gezien! Daarnaast ziet u de beroemde theeplantages van Assam.

Bhutan & Assam (India), 21-daagse rondreis 

Tour Plus-special: Delhi - Dibrugarh - Majuli Island - Kaziranga - Guwahati - Hbhutan akkeraa - Thimphu - Punakha - Phuentsoling - Guwahati - Delhi

De reis begint met een achttal dagen in het aangrenzende Assam. We beginnen met een verblijf in een historische theeplantersbungalow op een lommerrijke theeplantage.

Per veerboot steken we de machtige Brahmaputra-rivier over naar Majuli Island, een groot eiland met unieke hindoekloosters, waar de monniken een eigen dansvorm ontwikkeld hebben. In het fraaie Kaziranga National Park zult u zich even in Afrika wanen, temidden van kuddes wilde olifanten, Indiase neushoorns en wilde buffels. Ook tenminste honderd tijgers leven hier.

Per jeep steken we de grens over naar Bhutan, dat we van zuidoost naar west doorkruisen. Na een bezoek aan een onbekend en uiterst authentiek koosterfestival met fascinerende maskerdansen klimmen we naar de Bumthang Vallei, beroemd om zijn fraaie kloosters.

Missing media-item.Op weg naar Paro Dzong, de meest imposante dzong van Bhutan, worden we getrakteerd op spectaculaire uitzichten op de begletsjerde Himalaya.

Na een dag in hoofdstad Thimpu eindigt de reis met een letterlijk hoogtepunt: het spectaculair gelegen Tijgersnest (Taktsang Goemba), dé icoon van dit indrukwekkende land. “Het was een privilege hier te mogen zijn”, dat zeggen veel reizigers die Bhutan hebben bezocht.

Programma van dag tot dag

U kunt het uitgebreide programma van dag tot dag hier downloaden 

Uw reisleider Jan Knaapen heeft in het decembernr van
Plus Magazine het uitgebreide reisverslag "Het gelukkigste volk op aard" geschreven. Een reisverslag wat u beslist even moet lezen!

Vertrek en prijsinformatie

Reisduur: 21 dagen
Reisdatum: van 24 maart - 13 april 2012
Reissom: € 5.250 pp (obv 2-persoons kamer)
Toeslag 1-persoons kamer: € 415,- pp
Toeslag Business Class KLM: op aanvraag

Deze prijzen gelden bij een minimale deelname van 15 personen (maximaal 20) en onder voorbehoud van wijzigingen.

Inbegrepen in de reissom:

 • Vluchten volgens programma met KLM (onder voorbehoud), Jet Airways & Druk Air (inclusief alle belastingen)
 • Transfers en excursies (inclusief entreegelden)
 • 19 hotelovernachtingen in goede middenklasse hotels (veelal de beste accommodaties ter plaatse)
 • Alle maaltijden tijdens de reis
 • Nederlandse reisbegeleiding vanaf en tot Delhi door Jan Knaapen
 • Reisgids & informatiepakket.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum Bhutan / India
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Meer informatie of reserveren:

Voor informatie, boekingen of een optie kunt u bellen of mailen naar Incento:
Tel. 035 - 69 55 122 of e-mail: groups@incento.nl.

Missing media-item.                 

Deze Plus reis wordt uitgevoerd door Incento BV. Incento BV is lid van de ANVR en is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

 

Auteur 
 • Jan Knaapen en Kirsten Andeweg