Mondkapje op en toch je telefoon ontgrendelen? Het kan!

Een mobiele telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning en een mondkapje gaan meestal slecht samen. Meer er is een truc!

Sommige telefoons kan je ontgrendelen met een irisscan of een vingerafdruk, maar onder meer iPhones maken gebruik van populaire en snelle gezichtsherkenning. Handig!

Maar met een mondkapje werkt de gezichtsherkenning vaak niet en pas na een paar keer proberen biedt de telefoon een alternatief en kan je een inlogcode intikken.

Lastig als je je telefoon wil gebruiken in de supermarkt voor het boodschappenlijstje of bij het betalen. Of als je in het openbaar vervoer even je telefoon wil bekijken. Het mondkapje afdoen is daar geen optie. Je gezichtsherkenning zo instellen dat die je herkent mét mondkapje ook niet, want dan werkt het weer niet zónder mondkapje.

Maar er is een oplossing. TikTokgebruiker @camillamalm ontdekte dat als je de gezichtherkenning, met eerst de ene helft van je je gezicht met en daarna de andere helft, je telefoon je daarna herkent met én zonder mondkapje.

Stappenplan:

  •     Ga naar ‘instellingen’ en ga naar ‘Face ID en toegangscode.’
  •     Kies voor ‘configureer een ander uiterlijk.’
  •     Houd je mondkapje op de rechterhelft van je gezicht, door de lussen beide aan je rechteroor te doen en het mondkapje tot het midden van je mond en kin te houden.
  •     Doe dit daarna met de linkerhelft van je gezicht.

@camillamalm

Best iPhone tip I’ve gotten in a long time -------- ##howto ##howtounlockaniphone ##howtomask ##iphonetricks ##iphonetrick ##iphonetricksandtips ##iphonehack

♬ original sound - camillamalm