Spelletjes in Windows Vista

Wie overstapt van Windows XP naar Vista, zal even moeten zoeken naar de vertrouwde onderdelen. De spelletjes zijn in Vista bijvoorbeeld op een andere plek te vinden dan in XP. Geen nood, binnen enkele muisklikken kunt u de spellen weer spelen.

In Windows XP kon u via het Startmenu de spelletjes starten. In Vista zitten ze nog steeds in het Startmenu, maar dan op een andere plaats. Klik op de Startknop en dan in de rechterbalk op Ontspanning. Die verwijzing staat doorgaans in het bovenste gedeelte. Nu opent er een nieuwe map waarin de spelletjes staan.

Verkenner

Gebruikt u liever de Verkenner? Ga dan naar de map C:\Program Files\Microsoft Games. U ziet dan de spelletjes in de spelmappen staan. Houd er wel rekening mee dat in deze map alleen de Engelse titels staan. In het Startmenu worden de Nederlandse namen gebruikt.

Meer handige computertips?

Wilt u meer van deze handige tips nalezen ga dan naar SeniorWeb voor alle computertips. Altijd op de hoogte blijven van de laatste tips en nieuw, uw computerkennis bijspijkeren en altijd een beroep kunnen doen op computerhulp, meld u dan aan bij SeniorWeb.

 

Auteur 
  • Redactie