Zo bescherm je jouw spullen tegen zakkenrollers

5 tips

Sinds de versoepelingen van de coronaregels is er een stijging te zien in het aantal zakkenrollers. In een drukke(re) binnenstad is het stelen van spullen en stuk makkelijker. Met deze tips ben jij beter beschermd tegen zakkenrollers.

1. Bewaar belangrijke documenten niet samen

Belangrijke documenten zoals je rijbewijs, paspoort of creditcard kun je beter niet op één plek bewaren. Stel dat je alles in je rechterjaszak stop en die wordt leeggeroofd, dan ben je meteen alles kwijt. Verspreid je spullen daarom over plekken in je tas of jas, maar zorg wel dat je deze plekken af kunt sluiten met bijvoorbeeld een rits of een knoop. Stop waardevolle spullen zo diep mogelijk in je zakken, niet in het voorvakje van je tas of in je achterzak van je broek. 

2. Neem alleen mee wat je nodig hebt

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het goed om hier even bij stil te staan: wat heb je écht nodig? Sommige pasjes of spullen gebruik je bij specifieke dingen en heb je daarna niet nodig. Die kunnen dan mooi thuis blijven liggen. 

3. Let goed op in een drukke ruimte

Ben je in een drukke ruimte? Let dan extra goed op je spullen. Er zijn allerlei trucs om jou je spullen afhandig te maken. Botst er iemand tegen je aan of word je zomaar aangesproken? Dan kan het zijn dat je zakken gerold worden. Het is verstandig hier alert op te zijn. 

4. Maak je spullen aan iets vast

Ga je ergens zitten? Hang je tas dan niet zomaar aan de stoel, maar zorg dat je de stoel of tafelpoot door de lus van je tas haalt. Dan is het lastiger om je tas zomaar weg te grissen. 

5. Pronk niet (te veel) met je waardevolle spullen

Dure spullen kunnen je een makkelijker doelwit maken van zakkenrollers. Zorg er daarom voor dat je, als je weet dat je naar een drukke locatie gaat, je de waardevolle dingen thuislaat. 

Bron: Radar.nl