De 5 mooiste tv-programma's met Sinterklaas aller tijden

Sinterklaas is al sinds 1968 te zien op de Nederlandse buis. Een overzicht van series en musicals met de goedheiligman door de jaren heen aan de hand van vijf fragmenten.

1968: Het Zoekgeraakte Boek

De allereerste keer dat Sinterklaas op televisie kwam, was in de musical 'Het Zoekgeraakte Boek', geschreven door Mies Bouhuys. De rol van Sinterklaas werd vertolkt door acteur Adrie van Oorschot die dat tot 1985 deed. Piet Römer speelde de Hoofdpiet.

1979: Het Boek van Jaap

In 1979 was Sinterklaas het Grote Boek kwijt. De hoofdrollen waren opnieuw weggelegd voor Adrie van Oorschot en Piet Römer. Aan het einde van de musical loopt het allemaal toch nog goed af!

1988: Sinterklaas in Sesamstraat

Negen jaar later was het stokje inmiddels overgedragen aan Bram van der Vlugt, die werd geholpen door Frits Lambrechts als Piet. Zij gingen regelmatig op bezoek bij de bewoners van Sesamstraat. En dat was altijd gezellig!

1993: Dag Sinterklaas

De Vlaamse miniserie 'Dag Sinterklaas' was een groot succes en verscheen ook op de Nederlandse buis. Bart Peeters ging in deze miniserie dagelijks even bij de Sint (Jan Decleir) op bezoek om steeds weer een beetje wijzer te worden. In tegenstelling tot veel andere Sinterklaasprogramma's waren de aflevering erg rustig en uitvoerig.

2001-heden: De Club van Sinterklaas

Sinds 2001 beleven Sinterklaas en zijn Pieten allerlei spannende avonturen in het televisieprogramma 'De Club van Sinterklaas'. De verhalen spelen zich op veel verschillende plekken af, zowel in binnen- als buitenland. Bram van der Vlugt schuilde opnieuw achter de lange baard. Inmiddels heeft hij zijn taken overgedragen aan acteur Stefan de Walle (Flodder).

Kent u deze apps om Sinterklaas nog leuker te maken al? Of zoekt u tips om een mooi Sinterklaasgedicht te schrijven? Wij zetten een paar gouden tips op een rij.

Reactie toevoegen