Test: het beste droogrek

Elektrisch droogrek
Getty Images

De was is een regelmatig terugkerend huishoudelijk karweitje. Wie geen wasdroger heeft óf geen wasdroger wil gebruiken, is voor het drogen aangewezen op een droogrek. Maar wat is nou het beste droogrek?

Volgens vergelijkssite Debeste.com is dat de Silvergear Elektrisch Droogrek met Verwarming. Dit droogrek van €90 heeft een mooi roestvrijstalen afwerking en ingebouwde warmte-elementen. Hierdoor droogt het rek een stuk sneller dan een normaal droogrek. Het is daarmee een ideaal droogrek voor de koudere, vochtige dagen. 

Om de was op alle plaatsen sneller droog te krijgen, moet je de kledingstukken aan het droogrek steeds verplaatsen. De was droogt namelijk alleen sneller rondom de buizen, daar zitten namelijk de warmte-ellementen.

De verwarming gaat op stroom en heeft een snoer van 1,4 meter lang. Hij moet dus vrij dicht in de buurt van een stopcontact staan. Minpuntje is dat het rek energielabel C heeft, het is dus niet erg zuinig met stroom. Tweede minpunt is dat het met een hoogte van 94 cm aan de lage kant is, dat kan onhandig zijn voor lange mensen.

Bron: Debeste

Auteur