Zo weet u zeker dat u al uw slimme apparaten van updates voorziet

Getty Images

Het updaten van uw slimme apparaten is van groot belang. Via updates kunnen fabrikanten de kwetsbaarheden oplossen en gaten in de software dichten, zodat uw apparaat en daarmee uw gegevens goed beveiligd zijn. Zo weet u of uw apparaten up-to-date zijn.

Slimme apparaten met app

Onder slimme apparaten verstaan we apparaten die verbonden zijn met internet. De meeste slimme apparaten hebben een eigen app, zoals de slimme deurbel of de printer. Controleer in de app via de Instellingen de nieuwste updates van uw apparaat. Komt u er niet uit? Kijk dan op de website van de fabrikant van uw slimme apparaat.

Website van de fabrikant

Voor slimme apparaten die geen eigen app hebben, waar u de app niet van kunt vinden of waar u simpelweg geen raad mee weet, kunt u terecht op de website van de fabrikant van uw apparaat. Zoek in uw internetbrowser naar het slimme apparaat, het typenummer en het model. Voeg hier ‘update’ aan toe en u komt bij de juiste pagina uit. Hier vindt u zowel de nieuwste updates als hoe u ze kunt installeren (of dat het slimme apparaat al automatisch wordt geüpdatet). 

Overzicht

Denkt u bij de bovenstaande stappen: ik kan het echt niet vinden! Geen zorgen, u kunt ook nog terecht op de website doejeupdates.nl. Hier vindt u een overzicht van de meeste slimme apparaten en hoe u ze kunt updaten.

Automatisch updaten

Het is mogelijk updates automatisch te laten verlopen, zodat u deze niet steeds handmatig hoeft uit te voeren. Hoe het automatisch updaten werkt en hoe u dit instelt, leest u hier. 

Regelmatig controleren

Is het niet mogelijk om automatisch updaten in te stellen op uw slimme apparaat? Dan is het belangrijk uw slimme apparaat zelf regelmatig op updates te controleren. Een handige tip is om hier eens per kwartaal een vast moment voor in te plannen. U gaat dan alle slimme apparaten even langs, dit hoeft helemaal niet lang te duren. Zet het in uw agenda of schrijf het op de kalender, zodat u het niet vergeet.

In samenwerking met de Rijksoverheid. 

Bron: doejeupdates.nl

Auteur