PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Geen alimentatie bij spaargeld

Een vrouw die voldoende spaargeld achter de hand heeft, kan geen partneralimentatie van haar ex eisen, ook niet als zij het spaargeld heeft overgemaakt aan de kinderen.

Dit blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch in een alimentatiezaak in hoger beroep. Een man en een vrouw zijn twee keer gehuwd geweest en hebben samen vier kinderen, die inmiddels meerderjarig zijn. Bij de echtscheiding heeft de rechtbank geen partneralimentatie vastgesteld, een beslissing waartegen de vrouw in beroep is gegaan. Zij eist een partneralimentatie van €1.000 per maand.

Geld weggeschonken

Bij het Gerechtshof erkende de vrouw dat zij bij de scheiding ruim €90.000 heeft gekregen, maar zij stelde dat zij dit geld aan haar vier de kinderen had besteed. Drie kinderen hadden €20.000 ontvangen, de vierde zou het krijgen zodra zij zelfstandig zou gaan wonen. De vrouw zelf had dus geen geld meer en daarom had zij alimentatie nodig. Haar ex is het hier niet mee eens. In de eerste plaats heeft de vrouw ruim €90.000 ontvangen en in de tweede plaats betwist hij dat zij de kinderen geld had geschonken.
Het Hof heeft de man gelijk gegeven. Weliswaar heeft de vrouw geld overgemaakt naar de kinderen, maar het is niet duidelijk of dit een schenking is. Evenmin is duidelijk of het spaargeld volledig op is. Het Hof oordeelt daarom dat de vrouw, gezien haar spaargeld, in haar eigen levensonderhoud kan voorzien en geen recht heeft op alimentatie.

Reactie toevoegen