Hoge spaarrente bij beleggingsinstelling

Geld balans
Getty Images

Een nieuwe aanbieder op de Nederlandse spaarmarkt, Trade Republic, biedt 2 procent rente op spaargeld. Dat is aanzienlijk meer dan andere (spaar)banken. Spaargeld bij Trade Republic valt onder het Ierse Depositogarantiestelsel, dat identiek is aan het Nederlandse.

Dat meldt financiële site Moneywise. Trade Republic is geen bank, maar een beleggingsplatform. De spaarrekening is ook geen echte spaarrekening, maar een beleggingsrekening. Hierop staat geld dat tijdelijk niet wordt belegd, bijvoorbeeld omdat het net is overgemaakt van een andere bank of doordat een belegging is verkocht. Het is de bedoeling dat het geld wordt belegd via Trade Republic, maar dat is niet verplicht. 

Trade Republic vergoedt op deze rekening twee procent rente over een saldo tot vijftigduizend euro. Dat is hetzelfde rentepercentage dat de bank vergoed krijgt van de Europese Centrale Bank. Trade Republic heeft zelf geen bankvergunning, maar ze werken samen het het Amerikaanse Citibank dat is gevestigd in de Ierse hoofdstad Dublin. Citibank heeft wel een bankvergunning en spaartegoeden vallen onder het Ierse depositogarantiestelsel. Hondderdduizend euro is daardoor gedekt. 

Bron: Moneywise

Auteur