Ontevreden over spaarrente

Getty Images

Een ruime meerderheid van de Nederlanders, zeven van de tien, is niet tevreden over de spaarrente die zij ontvangen. Die ontevredenheid leidt niet tot actie: slechts 28 procent van de ondervraagden overweegt om over te stappen naar een bank met een hogere rente.

Dat blijkt uit een onderzoek van Bank.nl. Ondanks de lage spaarrente is veertig procent van de ondervraagden niet van plan van bank te wisselen. Dertig procent is neutraal. Ongeveer een derde van de respondenten heeft zich verdiept in andere banken en de rentepercentages die zij bieden. Een aanzienlijk grotere groep heeft zich er niet in verdiept.

De hoogste spaarrente bij een Nederlandse grootbank is 1,7 procent. In het buitenland is de rente hoger. De hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden geef de Zweedse bank Nordax. De spaarrente is daar 2,76 procent. Hoewel daar gestald spaargeld onder het depositogarantiestelsel valt, geeft een flink deel van de Nederlanders, 44,6 procent, aan nooit naar een buitenlandse spaarbank te zullen gaan. Een kleine dertig procent zou dat wel doen.

Auteur 
  • Perry van Dijk