Spaarrente blijft dalen

Hoewel de rente op dagelijks opvraagbare spaarrekening al uiterst laag was, blijven banken de spaarrente verder verlagen. De gemiddelde rente is het derde kwartaal met tien procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. Daarmee komt de gemiddelde spaarrente nu uit op 0,19 procent.

Dat blijkt uit cijfers van MoneyView. In het derde kwartaal registreerde MoneyView zeventien rentewijzigingen, allemaal verlagingen. Over het hele jaar zijn er nu 45 renteverlagingen geweest en geen rentestijgingen.

De hoogste rente is 0,55 procent voor de online variant van de DHB CombiSpaarrekening (99) van DHB Bank. Geldopname moet 99 dagen van tevoren worden gemeld. Voor spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarde is de hoogste rente 0,35 procent voor LeasePlan Bank flexibel Sparen.

Deposito's

Ook bij langetermijndeposito's zijn er renteverlagingen. Het gemiddelde tarief voor een deposito van een jaar is nu 0,46 procent. Een deposito met een looptijd van 5 jaar levert gemiddeld 0,87 procent op. De rente op een tien-jaars deposito is gelijk gebleven op 1,11 procent. Het Portugese Banco BNI, in Nederland vertegenwoordigd door het online spaarplatform Savedo, vergoedt de hoogste rente bij zowel een looptijd 1 jaar (1,10 procent) als 5 jaar (1,81 procent). De hoogste rente (2,00 procent) bij een 10-jaars deposito wordt vergoedt door de Estse Bigbank.

Vergelijk hier verschillende spaarrentes.

Bron(nen):