PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Spaarrente maximaal half procent

Spaarders kunnen maximaal een half procent rente op hun spaarrekening ontvangen. Knab heeft namelijk zijn spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening verlaagd van 0,55 naar 0,5 procent. Dat is op dit moment de hoogste rente, die ook wordt geboden door MoneYou, Argenta en Anadolubank.

Dit meldt vergelijkingssite Spaarrente.nl. De hoogste spaarrente is na deze verlaging 0,2 procentpunt lager dan begin dit jaar. De hoogste en laagste rente - 0 procent bij de Triodosbank - komen daardoor steeds dichter bij elkaar te liggen.

Deposito's

Wie zijn spaargeld langere tijd kan missen, kan als alternatief een deposito overwegen. Deposito's met een looptijd van twee of drie jaar bieden een hogere rente dan de huidige inflatie van 1,1 procent. In ieder geval wordt het geld dan niet minder waard, zoals bij een spaarrekening wel het geval is.

De hoogste rente op deposito's worden gegeven door de Estse Bigbank, de Portugese BNI en de Italiaanse Imprebanca. Deze drie banken vallen onder een Europees Depositogarantiestelsel, zodat er per klant, zoals bij Nederlandse banken, honderdduizend euro gegarandeerd is.

Bron: Spaarrente.nl