AOW toeslag tijdig aanvragen

Ik werk nu nog, maar overweg te stoppen als ik over anderhalf jaar 62 ben, heeft mijn man die nu al AOW ontvangt nog recht op een toeslag AOW?

Voordat u een besluit neemt over wel of niet stoppen met werken en wanneer, moet u weten hoe het zit met de toekomst van de toeslag-AOW. De algemene regel is dat het recht op de toeslag-AOW voor de jongere weinig of niet-verdienende partner komt te vervallen voor een ieder die na 1 april 2015 de eerste AOW ontvangt. Partners die al voor 1 april 2015 een toeslag-AOW ontvangen behouden die totdat de jongere partner zelf meer inkomen heeft dan de toeslag-AOW of wanneer de jongere partner zelf AOW gaat ontvangen. Het recht op de toeslag-AOW vervalt ook voor partners die al wel AOW ontvangen voor april 2015, maar pas na die datum een nieuwe of hogere toeslag-AOW aanvragen.

Stopt u in 2015 met werken, dan zal uw partner dus geen toeslag-AOW voor u ontvangen. Beter stopt u in 2014 met werken en vraagt uw partner de toeslag dan ook voor u aan, hij behoudt dat deze toeslag totdat u zelf AOW gaat ontvangen. Stoppen met werken na april 2015 levert u een gat op van tenminste €725 bruto.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl

2 Comments

Door Ger (niet gecontroleerd) op wo, 26-2-2014 - 09:36

Wij hebben hetzelfde m'n partner wilde nog blijven werken, maar niet tot 66, doordat de toeslag nooit meer hoger wordt na 2015 zal ze ook nu moeten stoppen anders zit je tot zij 66 is met een lagere toeslag. Ook geen beloning voor mensen die willen blijven werken, dus gaan een hoop mensen stoppen daardoor misschien is dat de bedoeling hoop dat het daarna niet veranderd weer, anders voor niet baan opgezegd pffffffff

Door Van der Velden (niet gecontroleerd) op za, 25-1-2014 - 14:27

Ik zit in dezelfde situatie. Wij hebben altijd te horen gekregen dat wij RECHT hebben op partnertoeslag omdat mijn partner van vóór 1950 is. Wij hoefden ons niet bij te verzekeren. En nu zit ik in de WW. Moet ik opzeggen om gebruik te kunnen maken van partnertoeslag. Een baan aannemen kan dus niet want als die na een jaar komt te vervallen krijg ik geen partnertoeslag meer. Hoe krom kan het zijn.