Kortingssites zijn lucratief maar tijdrovend

Van de vijftig kortingsacties op internet leveren er dertig een aardig voordeel op. Dat merkte de Consumentenbond na een onderzoek van 25 willekeurige vouchers en 25 kortingscodes. Het kostte wel wat tijd om te achterhalen of men inderdaad een goede aanbieding te pakken had. Daaruit bleek bovendien dat de ‘aanbieding’ soms juist duurder was dan elders. Hoe zorg je dat een kortingssite daadwerkelijk korting oplevert?

Bij het webwinkelen kom je in het betaalproces soms een vakje tegen waarin je een waardebon of kortingscode kunt invullen. Wie gaat zoeken naar een website waar je de betreffende code kunt vinden, stuit op talloze websites die de bezoeker proberen te verleiden met hoge kortingen voor dagjes uit, saunabezoek of gadgets. Natuurlijk kun je je ook aanmelden op nieuwsbrieven en de sites volgen op twitter, zodat je doorlopend op de hoogte blijft van aanbiedingen.

Altijd korting?
Het lijkt aantrekkelijk om zoveel mogelijk aanbiedingen in je mailbox te krijgen, om zo goed op de hoogte te blijven van prijzen en voordeeltjes. Maar voor je het weet ben je aan het overwegen om voor veel geld te gaan kitesurfen of een viergangendiner te gaan eten, terwijl je eigenlijk meer houdt van wandelen met na afloop een pannenkoek. Kortom: hoe zorg je dat kortingssites daadwerkelijk voordeel opleveren, in plaats van geld uit je zak kloppen voor zaken die je niet wil hebben?

Tips

  • Controleer via Google wat het betreffende product normaal kost. En of er misschien gunstiger aanbiedingen zijn.
  • Houd in je achterhoofd dat je alleen koopt wat je toch wilde hebben. Wie niet bestand is tegen verleidingen, kan beter niet op kortingssites gaan neuzen.
  • Lees de aanbieding en de voorwaarden goed door. Soms komen er nog kosten bij, waardoor de aanbieding veel minder aantrekkelijk wordt. 
  • Let op de geldigheidsduur van de aanbieding.
  • Websites met interessante kortingen zijn bijvoorbeeld Couponcode.nu, Consumentenkorting.nl, Vouchercode.nl en Actiecode.nl. 
  • Cashbackwebsites geven altijd korting bij een groot aantal webwinkels. Kijk bijvoorbeeld bij Shopkorting.nl, EuroClix.nl en CashBackDeals.nl. Het voordeel van deze manier van korting scoren is dat de korting geldt voor een groter deel van het assortiment. De cashbacksite maakt de gescoorde korting over naar je bankrekening. De meeste sites doen dat pas als je totale korting een bepaald minimum heeft bereikt van bijvoorbeeld €10 of €25.
  • De apps Scoupy en Dichtbijdeals laten kortingsacties zien in de buurt. De korting geldt gewoon direct bij het afrekenen door de kortingscoupon op de telefoon te laten zien.
Bron(nen):
  • geldenrecht.nl