Haalt u uw schouders op bij de prijsverhogingen?

De prijzen in de horeca zullen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent stijgen, vooral door oplopende personeelskosten. Die stijging komt bovenop alle prijsstijgingen die er al waren de laatste jaren en maken het voor ons als consument minder aantrekkelijk om buiten de deur te eten. Hoe vaak gaat u nog buiten de deur eten?
De prijzen rijzen de pan uit. Dat werd vorig jaar al zichtbaar, ook toen aten we met z’n allen minder buiten de deur. Zo blijkt uit de cijfers die het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Vooral de jongeren - Generatie Z en de Millennials - die doorgaans juist het meest uitgeven in de horeca, zijn stevig aan het bezuinigen geslagen. Maar ook ouderen vinden de prijzen ondertussen ‘absurd hoog en voor ons niet meer betaalbaar’. ‘Uit eten gaan is alleen nog maar voor de rijken’, zo vindt een pluslezer.
Hoe is dat voor u? Haalt u uw schouders op bij de prijsverhogingen? Of heeft u wel degelijk uw horecabezoek beperkt?
Reactie toevoegen