Stelling: Gratis en snelle wifi vind ik essentieel op mijn vakantiebestemming

Even checken wat de weersvoorspelling voor de komende dagen is, terwijl u op een camping in de Dordogne in Frankrijk zit. Of kijken wat er in de buurt te doen is. Veel Nederlanders verwachten op hun vakantiebestemming goedwerkend internet, het liefst gratis. U ook?

Het gros van de vakantiegangers noemt ‘betalen voor wifi', of 'een trage internetverbinding', één van hun grootste ergernissen. Dat komt doordat het op veel Europese campings niet goed gesteld is met de wifi, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Soms is er geen netwerk, omdat de zendmast te ver weg ligt. Ook internetten vanuit een Nederlandse internetbundel gaat dan niet. Of gasten moeten op hun vakantiebestemming een code kopen om op het internet te kunnen. Dat kost vaak veel geld en werkt niet altijd even goed.

“Betaalde wifi hier. Enige slechte aan de camping. Voor de hoofdprijs die je hier betaalt, mag er wel gratis wifi in het pakket zitten," schrijft een vakantieganger bijvoorbeeld op Twitter.

Ontmoetingsplek

Het komt ook  weleens voor dat slechts een paar hotspots op de vakantieplek goed werken. “De toiletten hier op de camping zijn een ontmoetingsplek geworden, want daar is de wifi het sterkst”, schrijft een vakantieganger bijvoorbeeld op Twitter.

Terug naar de basis

Maar lang niet iedereen ergert zich aan slechte of trage wifi. Sommige Nederlanders vinden het juist fijn om even terug te gaan de basis. Een smartphone hoort daar niet bij.

Stelling

In welke categorie valt u? Vindt u gratis en snelle wifi essentieel op uw vakantiebestemming? Reageer op onze stelling:

Reactie toevoegen

29 Comments

Door Jammer genoeg n... (niet gecontroleerd) op zo, 13-10-2019 - 21:29

Dank voor jullie info.

Door Jos (niet gecontroleerd) op zo, 13-10-2019 - 21:26

Zeker is gratis WiFi op je vakantie adres te hebben/krijgen
Contact met thuisfront moet mogelijk blijven wat er ook gebeurt.
Vaak moet men veel betalen maar er zijn ook goede plaatsen waar het al goed geregeld is.
Met veel hartelijke groeten

Jos svp geen adres plaatsen

Door Kees Weerdenburg (niet gecontroleerd) op vr, 11-10-2019 - 15:17

Als ik weet dat ik in Spanje geen (goede) wifi heb dan bestel ik via spain internet een 4g MiFi inclusief simkaart, kost me 85€ voor 14 dagen en dan heb ik 56 Gb ter beschikking. Kan er zelfs NL tv mee bekijken. Hebben veel afhaalpunten en terugsturen is ook inclusief.

Door Wicky (niet gecontroleerd) op do, 10-10-2019 - 16:00

Zeker niet de hele dag op internet, maar wel belangrijk om bijv. te zoeken naar bezienswaardigheden in de buurt, of om een leuke route uit te stippelen. Alle informatie over de vakantiebestemming staat toch vooral op het internet. Een bezoek aan een museum of zo moet soms digitaal worden besproken enz. En af en toe contact met het thuisfront is nodig. Krant downloaden ook.

Door Ellie (niet gecontroleerd) op zo, 15-9-2019 - 11:41

Ik ben op vakantie, rust, genieten en liever geen berichten.
Een belletje naar huis voor goede aankomst is genoeg.

Door Gerard Pieterman (niet gecontroleerd) op vr, 13-9-2019 - 11:51

Als ik de antwoorden zo lees is half(of meer) Nederland verslaafd aan jullie telefoontjes.Dat ding gewoon thuislaten en genieten zonder telefoon,televisie en andere electronics.

Door Henk Roddenhof (niet gecontroleerd) op do, 12-9-2019 - 16:40

In ieder geval buiten de eurozone

Door Enzio (niet gecontroleerd) op vr, 23-8-2019 - 17:57

De betekenis van een GOEDE vakantie zijn we totaal uit het oog verloren. Lekker eventjes weg van alle beslommeringen is niet meer aan de orde. M.a.w. we nemen alle problemen/kletspraatjes/familie/vrienden/buren en nog meer nutteloze onzin vanuit de gehele wereld, mede door Wifi, mee op vakantie.
Lekker doorgaan zo. Mijn moeder zei al: "er zijn meer halve zolen buiten het gesticht dan erin".

Door Hans (niet gecontroleerd) op vr, 16-8-2019 - 10:43

De overheden hebben ons over de afgelopen 20 jaar subtiel gedwongen naar het gebruik van internet, en zijn daar inmiddels totaal op overgestapt. Zo het is niet meer dan redelijk dat Wifi overal GRATIS in de straat, vakantie adressen etc. beschikbaar moet zijn. Er worden miljarden aan verdient , maar de burger blijft in de kou staan.

Door Toon Hoek (niet gecontroleerd) op wo, 14-8-2019 - 10:21

Gewoon van alles op de hoogte blijven.