Stelling: huis-aan-huisbladen moeten blijven

Vanaf juli 2019 krijgen inwoners van Utrecht uit milieuoogpunt geen huis-aan-huisbladen meer in de bus, tenzij ze hiervoor een sticker aanvragen. Uitgevers van huis-aan-huisbladen vrezen dat meer steden dit voorbeeld volgen en hebben in een brief aan minister Arie Slob (Media) hun zorgen geuit. Wat vindt u, moeten huis-aan-huisbladen blijven bestaan?

Met de maatregel hoopt het college van B&W van Utrecht papierverspilling tegen te gaan. Hierdoor krijgen inwoners geen drukwerk – reclamefolders en huis-aan-huisbladen – meer in de brievenbus. Een mooi streven, maar het besluit is niet in goede aarde gevallen bij uitgevers van huis-aan-huisbladen. De belangenclub van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) noemt dit “ondoordacht gemeentelijk milieubeleid waardoor de lokale journalistiek het loodje gaat leggen.”

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) steunt de lokale kranten en de NNP en geeft aan dat deze partijen het al moeilijk genoeg hebben door de macht van bijvoorbeeld Google en Facebook op de Nederlandse reclamemarkt.

Contraproductief

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna acht miljoen Nederlanders wekelijks een huis-aan-huisblad lezen. Hiermee is dit een van de populairste media voor inwoners om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in hun eigen regio. Bovendien stelt de NNP dat maatregelen zoals die in Utrecht contraproductief werken, omdat veel gemeenten hun inwoners via huis-aan-huisbladen informeren over belangrijke zaken.

Vindt u huis-aan-huisbladen een belangrijke en prettige manier om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in uw regio/woonplaats? Of kunt u dit nieuws ook online volgen? Laat het ons weten.

Reactie toevoegen

118 Comments

Door Frans.bergen@gm... (niet gecontroleerd) op zo, 27-9-2020 - 21:47

Pure papierverspilling. Je kunt elke folder op internet inzien

Door A.v.Voorst (niet gecontroleerd) op ma, 6-4-2020 - 12:21

Alleen al de rouwadvertenties zijn belangrijk.

Door Heleen (niet gecontroleerd) op vr, 3-4-2020 - 15:55

Ik hoef niet de hele dag achter welk schermpje dan ook te zitten. Slecht voor je ogen, slecht voor je humeur en slecht voor je relatie, ik zie zoveel mensen met de smartphone aan hun oor, zelfs als ze een druk kruispunt oversteken, daar heb ik echt tabak van

Door Frans van Beek (niet gecontroleerd) op wo, 18-3-2020 - 11:45

Huis aan huis bladen moeten blijven omdat ik dat wil en niet door anderen geleefd wil worden in dit zogenaamde vrije land!

Door Silke Buchheim (niet gecontroleerd) op di, 17-3-2020 - 20:06

Ik vind dat iederéén de vrijheid moet hebben om zelfst te beslissen of hij de bladen hebben wil of niet.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 17-3-2020 - 15:07

Huis aan huis bladen moetenblijfen

Door Ton Boxhoorn (niet gecontroleerd) op wo, 11-3-2020 - 12:22

nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien wij leven in een vrij land maar iedioten willen steeds meer hun wil aan anderen opdringen niks geen vrijheid meer maar doen wat een ander je opdringt

Door Joanne (niet gecontroleerd) op di, 10-3-2020 - 17:20

We besteden al zoveel tijd achter het scherm. Slecht voor lijf en ogen. wel lekker om nog een gewoon krantje te lezen

Door I. Focken (niet gecontroleerd) op ma, 9-3-2020 - 15:14

Huis aan huis bladen MOETEN blijven.Veel informatie van plaatselijke overheid sport evenementen theaters etc etc

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 7-3-2020 - 16:03

Blijven!