Stelling: Ik ben extra zuinig met water tijdens een hittegolf

De tuin sproeien, een extra keer douchen en een zwembadje in de tuin. Er wordt tijdens een hittegolf flink meer (drink)water gebruikt dan normaal. Drinkwaterbedrijven roepen op om zuinig om te gaan met water. Houdt u zich daaraan?

Vitens en BrabantWater waarschuwden er de afgelopen dagen meermaals voor: verbruik zo min mogelijk water en vermijd de piekuren ('s ochtends en 's avonds). Gebeurt dat niet, dan kan de waterdruk in delen van Nederland verminderen of zelfs wegvallen. Dus: kort douchen, alleen ’s nachts de wasmachine inschakelen en stoppen met sproeien en auto’s wassen.

Corona

Sinds afgelopen donderdag, de eerste warme dag, wordt er 30 tot 50 procent meer drinkwater verbruikt, aldus Vitens tegen het Algemeen Dagblad. Gewoonlijk is 1 miljard liter water per dag voldoende om iedereen van drinkwater te voorzien, maar donderdag was al 1,3 tot 1,5 miljard liter nodig. Dat veel Nederlanders vanwege de coronacrisis thuis zitten of in eigen land op vakantie gaan, wordt samen met de hitte als een van de voornaamste redenen gezien.

Stelling

Geeft u gehoor aan de oproepen van de waterbedrijven? Verbruikt u minder water tijdens de piekuren, doucht u korter of heeft u expres geen badje opgezet? Of kunt u zich daar niet in vinden, omdat u af wil koelen tijdens deze hete dagen en bovendien gewoon betaalt voor uw drinkwater? Reageer op onze stelling.  

Reactie toevoegen

83 Comments

Door Peter Schepers (niet gecontroleerd) op wo, 16-9-2020 - 08:39

Toch normaal dat je dit doet je wil toch niet dat er een tekort komt dus jezelf een beetje beperken heeft voor velen een voordeel. Ik vind überhaupt dat er grenzen gesteld moeten worden aan verbruik van energie.

Door Anne (niet gecontroleerd) op di, 15-9-2020 - 19:45

Met een bakje in de gootsteen kan gewoon veel water worden opgevangen voor de bloemen buiten. Het badwater, als er geen zeep wordt gebruikt is ook nog nuttig voor allerlei karweitjes. Zelfs voor het doorspoelen van het toilet.

Door Willy (niet gecontroleerd) op ma, 14-9-2020 - 23:21

Ik zet een emmertje in de gootsteen in de keuken en vang daarin alle water wat ik anders weg laat lopen bij groente of fruit schoonspoelen en handen wassen enz. Ik stond versteld van de hoeveelheid water die je dan bij je Tuinplanten kunt gieten!

Door Maud lendfers (niet gecontroleerd) op ma, 14-9-2020 - 16:20

Vind zo wie zo dat we zuinig moeten zijn met water ook van wegen klimaats verandering zie wat het doet met de natuur

Door verheijen ma... (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 23:17

Maar ik laat mijn planten niet dood gaan Is wel goed voor de economie maar niet voor mijn beurs

Door Henk Gerding (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 13:06

Ikzelf ga zuiniger met water om w b tuinstoelen etc. Maar mijn beide buren vullen flinke zzwembandjes, wweg is mijn besparing !

Door kolstee (niet gecontroleerd) op vr, 11-9-2020 - 02:36

xtra zuinig niet. Wel zuinig en alleen op advies overheid

Door mevr. R. de Boer (niet gecontroleerd) op do, 10-9-2020 - 19:42

Dan moet je je de ogen uit je hoofd schamen. Water is echt niet oneindig, hoor. En wanneer het niet regent wordt het nl. ook niet aangevuld. We zullen er toch echt ( daar komt hij weer )samen voor moeten zorgen dat er wat over blijft.

Door Roeli de Boer (niet gecontroleerd) op do, 10-9-2020 - 19:35

Sorry, maar ik heb geen smartfone

Door Sunny (niet gecontroleerd) op wo, 26-8-2020 - 17:55

Zeker wel!