Stelling: Ik blijf zoveel mogelijk thuis vanwege het coronavirus

De een wuift het weg als een gewoon griepje, de ander maakt zich grote zorgen over de uitbraak van het coronavirus in ons land. Afspraken buiten de deur worden afgezegd, boodschappen ingeslagen en contact met anderen zoveel mogelijk vermeden. Blijft u zoveel mogelijk thuis vanwege het virus?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vraagt mensen die in risicogebieden zijn geweest zoals Noord-Italië, Zuid-Korea en China, om tijdelijk thuis te blijven of in ieder geval lichamelijk contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden. Het gaat dan om mensen die mogelijk besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Toch vinden sommige Nederlanders die niet in risicogebieden zijn geweest het ook fijn om tijdelijk binnenshuis te blijven. Uit angst om besmet te raken buiten de deur. Zo heeft Leendert van Gemeren (51) voor twee weken eten in geslagen, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. Van Gemeren heeft geen werkend afweersysteem en is daardoor extra vatbaar voor virussen.

Ook Beautyblogger Serena Verbon (35) uit Houten slaat voor zeker twee weken voedsel in. 'Het zou maar zo kunnen dat Houten in quarantaine wordt geplaatst.'

Stelling

Blijft u zoveel mogelijk thuis vanwege het coronavirus? Of trekt u zich er juist niets van aan? Reageer op onze stelling.

Bronnen: RIVM, AD

Reactie toevoegen

156 Comments

Door anna (niet gecontroleerd) op di, 2-3-2021 - 21:07

ik heb een stelling nodig om met de klas te bespreken ik moet een vraag over het coronavirus hebben waar kinderen voor of techen kunnen andworden

Door Mevrouw Schrijver (niet gecontroleerd) op zo, 24-5-2020 - 13:36

Deze persoon zou zich moeten schamen. Als we niet zo,n kabinet hadden(je hoeft er niet op te stemmen) zou het er heel anders uit zien. Ze zou ook iets beter moeten luisteren/lezen. Wat een prachtig mens is die Mark Rutte met anderen. Ze gaan er voor!

Door Astrid van Dijk (niet gecontroleerd) op vr, 22-5-2020 - 17:18

Doordat er op dit moment dingen zijn weggevalllen; vrijwilligerswerk, sporten enz...vertoef ik meer buiten. Ik heb een hond en maak heerlijke lange wandelingen in de bossen en op het strand. Wel vermijd ik mensenmassa en op de plekken waar ik loop is dat heel goed te doen. In de winkel kom ik zo min mogelijk omdat ik merk dat juist daar de 1.5 meter toch vaak een probleem is en blijft. Wekelijks kom ik ook op de markt en voel mij veel veiliger in de buitenlucht dan in een winkel. Fun shoppen doe ik absoluut niet. Ik sluit mij dus niet op in huis, omdat het ook heel belangrijk is om weerstand en vitamine D op te bouwen. Ook voldoende lichaamsbeweging is belangrijk.

Door chris van der vorst (niet gecontroleerd) op vr, 22-5-2020 - 08:35

met de e-bike vin ik een helm zeer zeker nodig .

Door chrisvandervorst (niet gecontroleerd) op vr, 22-5-2020 - 08:32

als ik thuis ben heb ik het prima naar myn zin ,en heb niet de drang om weg te moeten ,en met dat virus komt dat voor my goed uit...M.V.G.

Door Bertine van Waveren (niet gecontroleerd) op do, 21-5-2020 - 18:55

Woon in appartement in binnenstad, zonder balkon o.i.d. en een ommetje hier in de buurt is echt geen optie (smalle trottoirs, veel mensen in de winkelstraat die al paar keer is afgesloten). Mag van mezelf (na de nodige aarzelingen) mijn 10 minuten fietsen van en naar mijn volkstuin als ommetje beschouwen, en de tuin/tuinhuis als thuis. Ik ga er bijna dagelijks naar toe. Ben 72, woon alleen, zie verder vrijwel niemand, laat boodschappen thuis bezorgen. Nu er versoepeld is, en het daardoor alleen maar drukker wordt, blijft dat voorlopig zo. Heel incidenteel ga ik naar een winkel, op rustige momenten door de week, voor gerichte aankopen. De volkstuin is wel mijn redding!!

Door Barbara_ (niet gecontroleerd) op zo, 3-5-2020 - 00:54

Mensen, mensen doe toch eens wat aan uw weerstand! Ik hoor niemand zeggen dat vitamine C en zink de weerstand verhoogt. Doen! Wat dacht u van een mondkapje? In de supermarkt heb ik mijn mondkapje op, dan hoef ik niet zo te stressen over die 1,5 meter afstand en blijft iedereen uit mijn buurt, omdat ze denken dat ik corona heb. Het lijkt wel of het in Nederland verboden is om met een mondkapje te lopen. Terwijl het in de landen om ons heen heel gewoon is. Met wil hier dat we het allemaal krijgen, en zo groepsimmuniteit opbouwen, daarom zeggen ze dat kapjes niet nodig zijn. Zo gaat het nog jaren duren. We moeten de staat aanklagen. omdat we door de bezuinigen van de kabinetten Rutte, nog maanden en misschien wel jaren thuis moeten blijven.

Door Marianneke (niet gecontroleerd) op za, 2-5-2020 - 07:32

Mijn reactie op de stellingen:
Als 70 plussers komen wij al weken nergens, wij houden ons strikt aan de voorgestelde Rutte-regels. Alleen af en toe om 'n rondje te lopen in onze woonwijk,op stille momenten,zo rond etenstijd en dat werkt prima.Wij geven nauwelijks geld uit, alleen voor eten/drinken,onze persoonlijke verzorgingsmiddelen e.d. bestellen wij online. We gaan nooit naar [grote]evenementen en ook nooit op vakantie, wij willen ook bewust niet vliegen. Wel gaan we naar musea, muziekuitvoeringen, open tuinen, kunstroutes, leesclubs etc. in eigen land. Dat alles missen we nu heel erg, evenals onze familie en vrienden. Mijn echtgenoot mist ook zijn muziekvereniging en jamsessies enorm. Ik ben bovendien verstoken van mijn periodieke fysiobehandelingen en andere medische behandelingen,ook geen lolletje! Beeldbellen doen wij niet, wel appen we veel en we bellen 'gewoon'. De kinderen, plus kleinkind, zien we gelukkig 1 x per week in de voortuin, op zeer ruime afstand van ons beiden. We worden dan liefdevol verwend met bloemen, lectuur en lekkers maar het blijft 'vreemd en ongemakkelijk' op deze manier... Voor [oudere] mensen en kinderen die ziek zijn en zij die in verpleeg- en verzorgingshuizen etc. wonen is deze afstand-ervaring vreselijk. Wij kunnen deze situatie mentaal gelukkig goed aan maar we kunnen ons goed voorstellen dat [veel] mensen nu depressief worden. Stelling vlees:Ik ben al ruim 40 jaar vegetariër maar echtgenoot eet wel gewoon vlees. Gelukkig hebben we een achtertuin waarin het goed toeven is maar we hebben veel medelijden met mensen die dat niet hebben en zich nu mogelijk letterlijk en figuurlijk opgesloten voelen in hun huis of elders, zeker wanneer zij alleen wonen.Wij kunnen onszelf uitstekend vermaken en maken er 'het beste' van maar vrezen wel voor het moment dat iedereen weer 'naar buiten' mag want het Coronavirus zal niet opeens verdwenen zijn enne...Wat dan??

Door petra (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 17:40

Ik ga naar de winkel 1 x per week en moet elke dag naar mijn werk. Verder ga ik vooral fietsen en wandelen op rustige plekken waar ik weinig mensen tegen kom. Verder hebben we een gelukkig een mooie grote tuin waar we met mooi weer van kunnen genieten!

Door corrie catto (niet gecontroleerd) op vr, 1-5-2020 - 15:16

vraag Corrie is dat activiteit mis heel erg musicals theaters op treden. Nedland artiesten . levenslied Tilburg 30 jaar 2020 Jannes Wesley brokhorst Stef ekkel. René Karst helemaal Holland. Henk Bernard vele anderen.