Stelling: Ik ga dit najaar op vakantie naar het buitenland

Reizen binnen Europa is toegestaan, maar geheel risicoloos is het niet. Zo kan er vrij abrupt een einde aan de vakantie komen als het reisadvies wordt aangepast. Dat gebeurde onlangs bij de Griekse eilanden. Bent u van plan dit najaar op vakantie naar het buitenland te gaan?

Reizigers werden deze zomer regelmatig verrast door een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen) op hun vakantiebestemming. Dat betekent: zo snel mogelijk je spullen pakken en terug naar huis. In de meeste gevallen heb je één dag speling voordat het oranje advies van kracht wordt. Wie niet op tijd thuis is, moet bij thuiskomst nog eens tien dagen in quarantaine. Voor veel mensen een reden om dit najaar niet meer naar het buitenland te gaan.

Goedkoop

Maar: er zitten ook voordelen aan een tripje naar het buitenland. Juist nu. Zo zijn vliegtickets goedkoper en is het in populaire vakantieoorden relatief rustig.

Stelling

Wat doet u? Durft u het risico te nemen en boekt u voor dit jaar nog een tripje naar het buitenland? Of blijft u voorlopig liever in eigen land? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

56 Comments

Door Maria (niet gecontroleerd) op zo, 18-10-2020 - 09:17

@stelling: dan bent u net zo dom als het koninklijk huis, ook geen garantie voor intelligentie.

Door stelling (niet gecontroleerd) op ma, 12-10-2020 - 16:10

Dat is natuurlijk geen stelling: Ik ga dit najaar op vakantie naar het buitenland..

Door FAF (niet gecontroleerd) op ma, 12-10-2020 - 11:38

Alle buitenlandse vakantiegangers zouden er goed aan doen om hier voor vertrek nog eens goed over na te denken. Men beweerd dat de jeugd niet door Corona wordt getroffen, maar helaas is het tegendeel waar. Door de coronafeesten en buitenlandse reizen in stand te houden verslechterd de economie en dus de werkgelegenheid, waardoor de jeugd een zeer slechtte maatschappelijke start krijgt en je je af kunt vragen of studeren voor de bijstand als deze dan nog bestaat, wel zin heeft.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11-10-2020 - 12:24

Te stom voor worden.
Covid mutant wat nu hier is komt uit Spanje, Italië, Frankrijk.

Hoe via vakantie gangers denk ik

Door Bosco Smit (niet gecontroleerd) op vr, 9-10-2020 - 12:06

Ik wilde naar Duitsland, eindelijk was de boeking rond, gooit Duitsland mijn provincie in het rood. Kon ik gelijk weer annuleren, gelukkig.

Door Henna (niet gecontroleerd) op do, 8-10-2020 - 12:56

@herman: Met bangmakerij heeft het niets te maken, het virus is nogal hardnekkig en gevaarlijk.
De controle op Schiphol zo lek als een mandje, dus blijf gewoon in Nederland, dat is het verstandigste. Van mij mag het beleid nog wel strenger, cijfers liegen niet en niet met griep vergelijken, dit virus kwam er nog eens BIJ, immers.
Ouderen die zo nodig de zon willen opzoeken? Complete kolder!
We hebben heel veel zon gehad deze zomer, gebruik gezond verstand.

Door Maria (niet gecontroleerd) op wo, 7-10-2020 - 17:25

Waarom dat dwingende, waarom dat op vakantie moeten? Als het slimmer is om dat niet te doen? Inderdaad problemen zoeken, ook luxe-problemen, dus gewoon niet gaan, alleen binnenlands als dat kan. Onze cruise naar IJsland in juni j.l. werd gelukkig geannuleerd, nogal onwijs om te gaan, dus ev. volgend jaar. Ik geef o.a. les aan kinderen die nooit op vakantie kunnen en soms zonder ontbijt op school komen, dan leer je wel relativeren. Gezondheid gaat boven alles en denk ook eens aan het risico dat je het virus tijdens/na je vakantie op anderen overbrengt? Is geen hogere wiskunde, toch?

Door MLwouter (niet gecontroleerd) op wo, 7-10-2020 - 09:38

Ik reis zo min mogelijk met het vliegtuig ,omdat ze de grootste bron van LUCHTVERONTREINIGING zorgen.Met de trein zal ik vaker met vacantie gaan naar het BUITENLAND.Ik houd mij aan de GEZONDHEIDSREGELS.Ook in het Buitenland!

Door Henk van Stee (niet gecontroleerd) op ma, 5-10-2020 - 13:56

Wij twijfelen enorm! Aan de ene kant willen we graag het zonnetje opzoeken, aan de andere kant vin dik het ook wat gevaarlijk. Op https://senioren-reizen.nl/waar-schijnt-de-zon-november/ zag ik een leuke top 5. Volgens mij kun je prima nu naar de Canarische Eilanden. La Palma is niet heel toeristisch volgens mij?

Door herman (niet gecontroleerd) op wo, 30-9-2020 - 00:43

ik verbaas mij er nog steeds over hoe ze mensen zo bang hebben kunnen krijgen, er zijn minder mensen aan corona overleden dan de griep vorig jaar. toen was er ook geen paniek. het sterfte cijfer nu is niet hoger dan de afgelopen jaren. alleen zijn er nu meer mensen die in de problemen komen door dat ze hun baan of zaak verliezen