Stelling: ik maak van mijn digitale foto’s wel een echt fotoboek

Foto’s maken… Vroeger had je een fototoestel met een rolletje erin. Als het rolletje vol was ging je naar de fotozaak en paar dagen later had je een stapel foto’s in handen.

Dat was bést een groots moment. Eindelijk zag je de vakantiekiekjes. De volgende stap was het maken van een foto-album. Tenzij je iemand was die de foto’s in een doos opborg en er niet meer naar omkeek.

Hoe anders is dat nu! Foto’s maken we digitaal. Je kan ze ter plekke bekijken, nog een paar extra kiekjes schieten, de mislukte foto’s verwijderen. Daarna zitten al die foto’s in je mobiele telefoon of op het geheugenkaartje in je fototoestel. Wat nu? Zet u de foto’s over in de computer? Ordent u ze? Slaat u ze veilig op? Kijkt u er dan nog wel eens naar, op de computer? Of maakt u nog altijd een écht fotoboek? Een boek dat u in de kast kan zetten en waar geen computercrash ooit nog schade aan kan berokkenen?

Laat het ons weten!

Reactie toevoegen

22 Comments

Door Joseppe Greuters (niet gecontroleerd) op di, 21-9-2021 - 18:35

Digitaal fotograferen is als snacken uit de automatiek of airfryer. Het is eetbaar en soms wel lekker maar meer is het niet. Gingen we vroeger zorgvuldig met onze drie rolletjes met 36 opnames op vakantie.... knallen en skippen we de hele vakantie door met als gevolg honderden foto's van alles en nog wat.

En het resultaat is niet echt geweldig, vluchtig gemaakt. Sfeerloos en nietszeggend.

Digitaal een fotoboek maken....ik vond het inplakken vooral geweldig, met een witte pen wat informatie erbij.
Tegenwoordig is het zo strak en gelikt en verdwijnt het boek al snel in de kast.
Vroeger ging een fotoalbum ook jaren mee, meerdere vakanties, feesten,dagjes uit en verjaardagen kwamen erin.
En nu....erg glossy maar ook kil.....

Door Adriana van der... (niet gecontroleerd) op di, 21-9-2021 - 12:46

Ik maak een fotoalbum.
Kies de leukste foto's uit en laat ze afdrukken via de kruidvat app.
Makkelijk zo vanaf mijn smartphone of tablet.

Door Corrie van Oostrom (niet gecontroleerd) op ma, 20-9-2021 - 10:10

Niet alle, maar wel een aantal digitale foto's gaat in een eecht fotoboek. Die heb je meteen bij de hand en kan je met meer mensen tegelijk goed bekijken in plaats van op een telefoonscherm. Voor mijn 5 kinderen heb ik, tot ze het huis uit gingen, fotoboeken gemaakt. Ook voor de kleinkinderen.

Door Henk `Crum (niet gecontroleerd) op vr, 17-9-2021 - 14:21

Waarom zou ik moeite doen om foto's in te olakken in een album, kam de foto'in d cloud bekijken met computer en telefoon en Ipad,wel zo makkelijk.

Door CJM Stijlei (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 20:15

Ik sommigen gevallen maak ik een fotoalbum van mijn digitale foto's

Door Tiny van wilpe (niet gecontroleerd) op zo, 11-7-2021 - 11:14

Ik maak ze voor mijn kleinkinderen

Door henny (niet gecontroleerd) op vr, 9-7-2021 - 20:24

ik maak al vanaf hun geboorte voor mijn twee kleindochters voor kerst een fotoboek met al wat wij dat jaar samen gedaan hebben. de oudste is bijna 16 en hoeft geen andere kadootjes als ze maar een album krijgt, dit jaar heb ik weinig fotoos samen door de corona, maar voeg ik nu extra bijlage toe met info en fotoos van hun voormoeders. en daar kun je als oma erg druk mee zijn.

Door D.G. de Jong (niet gecontroleerd) op vr, 9-7-2021 - 15:47

Ik ben 5 jaar bezig geweest met alle papieren foto's te scannen en op jaartal in te delen. Daarvan heb ik sinds juli 2020 9 fotoboeken samengesteld (én mooi vorm gegeven met achtergronden en kleurbewerking) voor elk van mijn 3 kinderen een en voor alle zes kleinkinderen ook één plus voor hun ouders één. Het was een reuze klus, maar ook heel mooi, omdat alle herinneringen aan hun kindertijd heel levendig voorbij kwamen. Mijn kinderen, inmiddels 58,56 en 53 en hun kinderen, geboren tussen 1990 en 2003, zijn allemaal razend enthousiast over oma's terugblik op hun leven. En ik geniet daar weer enorm van.

Door Roelie knol de Jong (niet gecontroleerd) op vr, 9-7-2021 - 14:14

Maak altijd digitale fotoboeken. vind dat een hele leuke bezigheid.

Door Eric Olivier (niet gecontroleerd) op vr, 9-7-2021 - 07:34

Fijn dat het nog steeds kan om digitale foto's tot een fysiek album samen te stellen. Ikzelf zet mijn foto's op m'n pc, in folders met de naam van de locatie. Daarna is het genieten van de vele mogelijkheden om ze te bekijken en delen. Ik maak er zelfs leuke aquarellen van.