Stelling: Ik vind het fijn dat steeds meer winkels op eerste kerstdag open zijn

Naast supermarkten zijn dit jaar ook meer warenhuizen en drogisterijen geopend op eerste kerstdag. Zo zijn verschillende filialen van Kruidvat, Action, Etos en Hema door het land heen open. Wat vindt u van deze ontwikkeling?

Volgens Openingstijden.nl kunnen consumenten bij één op de drie supermarkten in het land op eerste kerstdag nog terecht voor boodschappen. Kruidvat is open met 118 filialen, ook buiten de randstad. Bij warenhuis Action zijn klanten bij 28 filialen welkom. 

Religie

Volgens José Mes, woordvoerster van Kruidvat, komen mensen niet alleen voor de laatste kerstcadeaus, maar ook voor de dagelijkse boodschappen, zoals luiers, beautyproducten, shampoo en aspirine. "We zijn open met eerste kerstdag omdat de klant dat wil."

Verwachting

Bob Gross van Openingstijden.nl verwacht dat de komende jaren veel meer winkeliers de deuren gaan openen op eerste kerstdag. Lang niet iedereen vindt dat een goede ontwikkeling.

Jammer

“Heel jammer! Zo is er bijna geen verschil meer in dagen die speciaal zijn en die dat niet zijn. Het had wel wat dat de winkels ooit dicht waren ook gewoon op de zondag”, schrijft een consument op Twitter.

“Waarom is het nodig? Laat die winkelmedewerkers ook lekker kerst vieren. Die winkels zijn vaak genoeg open het hele jaar”, aldus een andere consument via Facebook.

Volgens Yvette Mol, woordvoerster van Action, gaat dat laatste argument niet op. Er zijn genoeg mensen die vanuit religieuze achtergrond geen kerst vieren en liever op andere feestdagen vrij zijn, zegt ze tegen Openingstijden.nl.

Stelling

Wat vindt u? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

73 Comments

Door Elly (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 23:11

Ik gun die mensen ook een vrije dag.

Door COR VEERHUIS (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 19:28

Ongelooflijk dat deze generatie niet inziet dat er geen weg terug is. Zij vieren gezellig 1e kerstdag en anderen werken.
Natuurlijk worden ze extra betaald etc. Maar het egoisme en geld vernietigen tradities

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 19:08

Het is totaal onnodig. Je kunt jou euro ook maar een keer uitgeven

Door Karel deRooij (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 16:02

Kan nu niet een dag per jaar de winkels dicht.

Door de zoeten (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 13:02

Onzin om open te zijn op 1e Kerstdag. Er zijn genoeg dagen om te winkelen.

Door Jelly (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 10:06

Supermarkten zijn door de week ook al langer open
Kunnen op zondag en feestdagen -- wel dicht

Door Strako (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 09:24

Wat een onzin om op 1 kerstdag open te zijn als men dat wil kunnen mensen in andere bedrijfstakken ook wel werken op die dagen en dan kun je die dagen wel afschaffen.

Door Ria (niet gecontroleerd) op vr, 6-3-2020 - 09:07

Het moet niet gekker worden laat iedereen lekker Kerst vieren er is genoeg tijd om te winkelen

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 5-3-2020 - 18:43

Wij zouden winkels die op Kerstmis open zijn,niet meer moeten bezoeken.

Door Peters (niet gecontroleerd) op do, 5-3-2020 - 15:38

wat denken jullie zelf....er is al zoveel sociaal en cultureel goed naar de filistijnen.Pikken jullie (nieuwe generaties) dat maar gewoon in het kader van zogeheten vooruitgang.
Verloedering zullen we maar zeggen is in!....toch! Ik beleef dat over wat jaren niet meer, jullie wel en wat doen jullie dan aan de teloorgang van beschaving.En dan ben ik van nature ook nog een geboren optimist. Sukses(op)volgens !