Stelling: Ik vind het fijn dat steeds meer winkels op eerste kerstdag open zijn

Naast supermarkten zijn dit jaar ook meer warenhuizen en drogisterijen geopend op eerste kerstdag. Zo zijn verschillende filialen van Kruidvat, Action, Etos en Hema door het land heen open. Wat vindt u van deze ontwikkeling?

Volgens Openingstijden.nl kunnen consumenten bij één op de drie supermarkten in het land op eerste kerstdag nog terecht voor boodschappen. Kruidvat is open met 118 filialen, ook buiten de randstad. Bij warenhuis Action zijn klanten bij 28 filialen welkom. 

Religie

Volgens José Mes, woordvoerster van Kruidvat, komen mensen niet alleen voor de laatste kerstcadeaus, maar ook voor de dagelijkse boodschappen, zoals luiers, beautyproducten, shampoo en aspirine. "We zijn open met eerste kerstdag omdat de klant dat wil."

Verwachting

Bob Gross van Openingstijden.nl verwacht dat de komende jaren veel meer winkeliers de deuren gaan openen op eerste kerstdag. Lang niet iedereen vindt dat een goede ontwikkeling.

Jammer

“Heel jammer! Zo is er bijna geen verschil meer in dagen die speciaal zijn en die dat niet zijn. Het had wel wat dat de winkels ooit dicht waren ook gewoon op de zondag”, schrijft een consument op Twitter.

“Waarom is het nodig? Laat die winkelmedewerkers ook lekker kerst vieren. Die winkels zijn vaak genoeg open het hele jaar”, aldus een andere consument via Facebook.

Volgens Yvette Mol, woordvoerster van Action, gaat dat laatste argument niet op. Er zijn genoeg mensen die vanuit religieuze achtergrond geen kerst vieren en liever op andere feestdagen vrij zijn, zegt ze tegen Openingstijden.nl.

Stelling

Wat vindt u? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

48 Comments

Door Gaby (niet gecontroleerd) op ma, 17-2-2020 - 10:07

Ik vind het belachelijk en volkomen onnodig dat winkels eerste en tweede kerstdag open zijn. Het is nergens voor nodig. Laat de mensen zoveel mogelijk genieten van hun familie en elkaar. We moeten juist het menselijke en het geven om elkaar weer terug brengen in de samenleving. De wereld is in de afgelopen 50 jaar al zo verhard.

Door Lammert Grashuis (niet gecontroleerd) op zo, 16-2-2020 - 19:16

Laat de winkels op zon- en feestdagen gewoon dicht, dan kan het personeel ook gewoon thuisblijven net zoals ieder ander.Iedereen wil toch vrij zijn en eventueel op familie bezoek kunnen gaan?

Door Mw van Minnen ... (niet gecontroleerd) op vr, 14-2-2020 - 21:30

Voor al die zon- en feestdagen winkelopeningen kon ik nog door de stad fietsen op zondagmorgen en genieten van de rust en stilte. Dat is helaas verdwenen. Laat toch aub de winkels op zondagen, Hemelvaartdag,Nieuwjaarsdag, 1e Paas-,Pinkster en Kerstdag de winkels dicht. Er zijn tenslotte genoeg dagen om te winkelen.

Door Luijendijk (niet gecontroleerd) op wo, 12-2-2020 - 19:13

slechte zaak, belachelijk

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12-2-2020 - 15:41

Je hoeft echt niet te winkelen op 1e kerstdag. Gun het winkelpersoneel ook fine kerstdagen.

Door f.bloemsma (niet gecontroleerd) op wo, 12-2-2020 - 12:56

Het zijn de gelovigen die er op tegen zijn Maar zeg het dan wel eerlijk.Geen smoesjes o.a winkelpersoneel.Als de winkels tot s'vonds 10 uur open zijn hoort men niemand klagen.

Door Jorino (niet gecontroleerd) op wo, 12-2-2020 - 08:47

Belachelijk

Door Hoksefibel54 (niet gecontroleerd) op di, 11-2-2020 - 23:28

De winkels willen verdienen over de ruggen van personeel en consument. Ze drukken er alles door omdat sommigen naar de winkels gaan van mede-Nederlanders die zondag en feestdagen onzin vinden en open zijn. Laat onze cultuur daar blijven waar hij voor 1960 ook was. Welk recht hebben we nog..??

Door Jajo (niet gecontroleerd) op di, 11-2-2020 - 20:43

Helemaal mee eens. Want als je in een winkel werkt heb je vaak een keuze of je wel wil of niet werken op kerst. En je word dan steeds vaker ongemerkt uit je sociale rol van familie en vrienden weggehaald doordat je moet werken. Niet leuk!!!

Door B. Zuidrsma (niet gecontroleerd) op di, 11-2-2020 - 20:28

Gun het personeel ook een fijne kerstdag