PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: ik zou best 100 willen worden

Het aantal 100-plussers in Nederland is in twintig jaar tijd ruim verdubbeld. Zou u – in goede gezondheid – ook zo oud willen worden?

Verklaring

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er op 1 januari dit jaar 2225 mensen van 100 jaar of ouder. Dat zijn er 124 meer dan een jaar eerder. De groei van het aantal 100-plussers komt volgens het CBS doordat we langer blijven leven en door de gestegen geboortecijfers in de vorige eeuw.

Niet alleen het aantal 100-plussers nam toe, ook zijn er steeds meer 80- en 90-plussers in Nederland. Op 1 januari telde ons land 642.000 mensen van 80 jaar en ouder en 112.000 mensen van minimaal 90. 

Vergelijking in Europa

Het CBS verwacht dat het aantal 100-plussers nog wel even zal toenemen. Over vijftien jaar leven er ongeveer 4000 Nederlanders die een eeuw aantikken. Europees gezien telt Griekenland de meeste 100-plussers.

En u?

Wij zijn benieuwd of u er voor zou tekenen, 100 jaar worden in goede gezondheid. En zo niet, waarom niet? Breng uw stem uit en laat hieronder een reactie achter!

Reactie toevoegen

57 Comments

Door n.doodeman (niet gecontroleerd) op wo, 7-6-2017 - 00:59

goed leven en veel reizen

Door mignonnie (niet gecontroleerd) op di, 6-6-2017 - 21:30

Ja, ik wil 100 worden, dat mag, als mijn huis staat waar ik ben, waar het staat op straat, omdat ik op straat wordt gezet door mijn verhuurder, die vindt dat ik niet mag klagen, omdat hij vindt dat een achterbuurt mag, met buren die lawaai maken all over, en rotzooi overal, dat zij graag willen blijven doen, met een verhuurder, die hoogopgeleiden weert uit de buurt, zodat die laagopgeleid blijft, met kinderen die opblijven tot 1 uur 's nachts, wat hoogopgeleiden onvoorstelbaar vinden, zodat ze doen alsof ik verzin wat ik hoor, waar mijn man het hoort evenzo, dag aan dag, nacht aan nacht!

Door Andewski (niet gecontroleerd) op do, 1-6-2017 - 21:54

Gezien de toekomstige islamisering in Nederland hoop ik nog een jaar of 10 mee te mogen gaan. Daarna wordt nederland een islamitische provincie....dus nee dank U.

Door M. Risseeuw (niet gecontroleerd) op do, 25-5-2017 - 12:17

Ik voel me goed. Heb nergens pijn. En heb een rustig leven.
Dus zo wil ik best 100 worden, samen met mijn man.

Door Rianne van Hest (niet gecontroleerd) op wo, 24-5-2017 - 20:18

IK GA HET MIJN KINDEREN, DAN INMIDDELS OOK IN DE 70 NIET AANDOEN!

Door Addy Camper (niet gecontroleerd) op wo, 24-5-2017 - 11:38

Het getal zegt m.i. niets. Onderzoek om de grens naar boven te krijgen heeft niet mijn interesse. Waarom zou ik dat willen??? Het lijkt me een hele opgave, dus ik hoop daarvoor gespaard te blijven..... Wie zal met begrip voor me zorgen als mijn zelfredzaamheid afneemt?
Er zijn velen , die dat wel zien zitten, gevolgd door 'maar... en mits...'. Meestal zijn het dan jongere mensen.
Ik bepleit stil te staan bij de zekerheid van de eindigheid en te kijken wat iedere dag brengt. Ik zorg voor onderhoud en verdieping van mijn interesses en kijk om me heen waar wat nodig is om te doen. Dat is voorlopig goed en dag-vullend.

Door Fien Koster (niet gecontroleerd) op wo, 24-5-2017 - 09:13

Ik kom dagelijks in een verpleeghuis. Ondanks de goede zorg is er heel veel eenzaamheid. Het grijpt me steeds weer aan. Inleveren ... afhankelijk zijn van ... afwachten ... Ik heb een mooi leven en wil het liefst ook zo eindigen.

Door J.Brouwer-Wolf (niet gecontroleerd) op di, 23-5-2017 - 23:35

Zolang ik 'redelijk goed bij de tijd blijf'. Nog zelf redelijk kan lopen en ev. fietsen, wil ik best 100jr. proberen te worden.

Door Thea (niet gecontroleerd) op ma, 22-5-2017 - 22:00

Zie dit echt niet zitten. Je zit vooral binnen en wat heb je dan. Lijkt me niet zo gezellig. Lijkt mij sterk dat je nog zo vitaal bent dat je nog gezellig oppas kunt en ik zie mezelf dan niet meer op de fiets of in de auto rijden. Niet aan mij besteed helaas zo denk ik erover.je hebt je leven dan wel geleefd.

Door berthennydejong... (niet gecontroleerd) op vr, 19-5-2017 - 23:57

allemaal natte vingerwerk die in zijn geheel niet onderbouwd is.
zoals zovele dingen , dood ziek wordt ik ervan.