Stelling: marktwerking hoort niet in de zorg

Veel mensen zijn ontevreden over de veranderingen in de zorg. Wat vindt u?

Ouderen zijn massaal ontevreden over de veranderingen in de thuiszorg. En de medewerkers zelf klagen ook steen en been. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het AD.

Waar voorheen de landelijke overheid verantwoordelijk was voor de zorg, is deze nu overgedragen aan de zorgverzekeraars en de gemeente. De veranderingen zouden hard nodig zijn om de zorg op niveau en betaalbaar te houden. Patiënten en zorgverleners denken daar dus anders.

Wat vindt u?
Hoort marktwerking in de zorg thuis? Breng uw stem uit linksboven op deze pagina.

10 Comments

Door Ine de Haan- Langen (niet gecontroleerd) op zo, 14-2-2016 - 17:47

Geen marktwerking in de zorg. Ik heb er 40 jaar in gewerkt en genoeg gezien. Buurtzorg is een goed voorbeeld van thuiszorg, al die managerlagen er uit. Dan kun je het personeel goed betalen.

Door Siny Pots (niet gecontroleerd) op zo, 7-2-2016 - 10:36

Zorg is een basisvoorziening, dat hoort het te zijn. Nu gaat veel geld naar reclame en management etc. ipv naar de hulpverlening. Desondanks is Nederland nog steeds een heel mooi land om in te wonen... elders ........

Door A. Renniers (niet gecontroleerd) op za, 6-2-2016 - 11:26

Natuurlijk is het een zaak waar twee kanten aan zitten. Alleen zorg moet goed zijn en betaalbaar. Daaraan kunnen we allemaal bijdragen, maar er zijn ook grenzen aan mantelzorg, inzet van buren e.d. Dan moet het goed te regelen zijn via instanties, waar niet het geld op nummer 1 moet staan, maar de kwaliteit die geleverd wordt.

Door J.J. van Vliet (niet gecontroleerd) op wo, 3-2-2016 - 12:05

De marktwerking in de zorg maakt van de zorgontvanger het bezuinigings-slachtoffer, het gaat steeds meer om winst in plaats van hulpverlening.

Door Mientje-wim.lam... (niet gecontroleerd) op ma, 1-2-2016 - 17:14

Marktwerking hoort niet in de zorg of welke vorm van nutsvoorzieningen dan ook. De "Overheid", ik kan dat woord nauwelijks uit mijn mond krijgen, verkoopt en verraadt ons aan dure organisaties met onbeschoft veel verdienende bobo's en managers.

Door Han Visser (niet gecontroleerd) op vr, 29-1-2016 - 12:07

Marktwerking hoort niet in de Zorg. Maar ook niet in Cultuur, Nutsvoorzieningen en Veiligheid.
We zouden hebben kunnen leren van geschiedenis, hoofdstukken over situatie's waarin de kloof tussen arm en rijk steeds groter werd en hoe dit dan altijd weer eindigt in een clash.

Door H.H. van Helden (niet gecontroleerd) op vr, 29-1-2016 - 01:12

Alles wat direct met vorming en zorg voor mensen (publieke sector) heeft te maken hoort niet onder marktwerking te vallen. Mensen komen dan op de 2e plaats i.p.v. de 1e.

Door Opa (niet gecontroleerd) op do, 28-1-2016 - 23:23

Marktwerking maakt alles onnodig duurder, Schande, wie grijpt er nu in ??????
Niiiieeeemand......

Door Ruud van Aalderen (niet gecontroleerd) op do, 28-1-2016 - 18:08

Zorg er eerst maar eens voor dat de enorme overhead bij de thuiszorgorganisaties wordt beperkt en laat de verzorgenden die bij de mensen thuiskomen het werk doen dat noodzakelijk is en dat tegen een fatsoenlijke beloning. Hoe dat moet bewijst de thuiszorgorganisatie Buurtzorg in Almelo in de persoon van Jos de Blok

Door Aat42. (niet gecontroleerd) op do, 28-1-2016 - 17:19

Natuurlijk hoort marktwerking niet in de zorg. Dat is de goden verzoeken. Bovendien zijn we als bevolking gigantisch voorgelogen door de voorstanders van de marktwerking. De zorg zou beter en vooral goedkoper worden als marktpartijen zouden moeten concurreren om de gunst van de consument. Het afschaffen van het Ziekenfonds en het in handen leggen van Zorgverzekeraars heeft uiteindelijk de zorg alleen maar duurder gemaakt. Ik heb het dan nog niet eens over de volslagen idiotie van de regeringen sinds de invoering die het verplichte eigen risico en bijdragen heeft ingevoerd. Eigen risico, hoe durven ze het te doen? Mensen worden volgens mij niet ziek omdat ze dat nu zo leuk vinden. Schaf die hele rotte troep af en herstel het aloude Ziekenfonds. De prikkel voor Zorgverzekeraars om geld te verdienen over de ruggen van de mensen wordt hiermee uitgeschakeld. De macht die Zorgverzekeraars hebben wordt hiermee volgens mij ook gebroken. Want het is toch van de gekke dat een zorgverzekeraar bepaalt welk medicijn iemand moet gebruiken en niet de arts die een noodzakelijk medicijn voorschrijft. Dat de zorg beter is geworden ligt beslist niet aan de zorgverzekeraars, maar aan nieuwe en betere behandelmethoden.