PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

5 onmisbare apps voor de tablet

Steeds meer mensen kopen een tablet of krijgen er een cadeau. Er zijn tal van apps die u kunt downloaden, maar welke apps zijn handig om mee te beginnen?

1. TV Gids

Op welke zender komt die goede film vanavond? Welke voetbalwedstrijden mag ik niet missen deze week? Wanneer is die natuurserie ook al weer? Om meteen antwoord te krijgen op dit soort vragen, is het handig om de app van TVGids.nl te downloaden. Deze digitale gids is snel en overzichtelijk.

  TVGids.nl: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

2. NU.nl

Iedereen wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws. De website die zich de laatste jaren heeft bewezen op dit gebied, is www.nu.nl. De nieuwssite verzamelt 24/7 berichten van andere websites en persalarm. NU heeft ook een eigen app, waarmee u de actualiteit op de voet kunt volgen. Blader door de verschillende categorieën, bekijk korte video's of lees achtergrondartikelen.

  NU.nl: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

3. Google Maps

Of het nou met de auto of het openbaar vervoer is; als je ergens heen wil is het altijd fijn om reisinformatie bij de hand te houden. Hierin kiezen wij voor Google Maps. De app laat duidelijk zien waar je bent en wat er in de buurt is. Daarnaast kun je van tevoren je reis plannen. Google Maps geeft aan waar er vertraging is door wegwerkzaamheden of een ongeluk en laat altijd de snelste route zien.

  Maps: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

4. WeerOnline

Iedereen is nieuwsgierig naar het weer, altijd en overal. De app 'WeerOnline' geeft niet alleen een overzicht van de voorspellingen, ook het weekoverzicht, live satelietbeelden en zelfs een hooikoortsmeter.

  Weeronline: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

5. PlusPuzzels

Ten slotte een app voor de puzzelaars onder ons, de PlusPuzzels app. Bent u benieuwd hoe de app werkt? Hier leggen we het uit.

iPad schermafdruk 1

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

Lees ook:

Een tablet kopen, maar welke dan?
Plus Magazine op de tablet

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

5 Comments

Door Rekel (niet gecontroleerd) op di, 21-3-2017 - 20:10

Het lijken leuke apps. Ik ga ze zeker bekijken, maar is het mogelijk er meteen bij te zetten hoeveel "geheugen"elke app neemt?

Door Yannick La Gord... op di, 14-6-2016 - 12:41

Beste A. van Rooij,

Op de redactie willen we onze doelgroep ook op digitaal gebied informeren. Vandaar dit artikel met een video. Het gaat niet om een deal met deze 'partijen', maar enkel om een informatief artikel. We hopen dat we u via andere content ook kunnen aanspreken en informeren.

De redactie

Door A Banga op zo, 29-5-2016 - 15:12

Er op drukken en naar boven schuiven , dan zie je daar komt wissen in beeld

Door Trudi vd Bosch (niet gecontroleerd) op di, 17-5-2016 - 20:44

Ik heb een app op mijn tablet die er af moet. Maar ik weet niet hoe!
Kan iemand mij vertellen hoe ik een app van mijn Samsung tablet af kan halen?

Door A Van Rooij op do, 25-2-2016 - 15:40

Wanneer komt er nou eens een eind aan die eindeloze reclametroep.
Steeds meer reden voor mij om "leesvoer" op te zeggen.
Is radio en TV reclame al niet erg genoeg?