5 onmisbare apps voor de tablet

Getty Images

Steeds meer mensen kopen een tablet of krijgen er een cadeau. Er zijn tal van apps die u kunt downloaden, maar welke apps zijn handig om mee te beginnen?

1. TV Gids

Op welke zender komt die goede film vanavond? Welke voetbalwedstrijden mag ik niet missen deze week? Wanneer is die natuurserie ook al weer? Om meteen antwoord te krijgen op dit soort vragen, is het handig om de app van TVGids.nl te downloaden. Deze digitale gids is snel en overzichtelijk.

  TVGids.nl: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

2. NU.nl

Iedereen wil graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws. De website die zich de laatste jaren heeft bewezen op dit gebied, is www.nu.nl. De nieuwssite verzamelt 24/7 berichten van andere websites en persalarm. NU heeft ook een eigen app, waarmee u de actualiteit op de voet kunt volgen. Blader door de verschillende categorieën, bekijk korte video's of lees achtergrondartikelen.

  NU.nl: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

3. Google Maps

Of het nou met de auto of het openbaar vervoer is; als je ergens heen wil is het altijd fijn om reisinformatie bij de hand te houden. Hierin kiezen wij voor Google Maps. De app laat duidelijk zien waar je bent en wat er in de buurt is. Daarnaast kun je van tevoren je reis plannen. Google Maps geeft aan waar er vertraging is door wegwerkzaamheden of een ongeluk en laat altijd de snelste route zien.

  Maps: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

4. WeerOnline

Iedereen is nieuwsgierig naar het weer, altijd en overal. De app 'WeerOnline' geeft niet alleen een overzicht van de voorspellingen, ook het weekoverzicht, live satelietbeelden en zelfs een hooikoortsmeter.

  Weeronline: screenshot

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

5. PlusPuzzels

Ten slotte een app voor de puzzelaars onder ons, de PlusPuzzels app. Bent u benieuwd hoe de app werkt? Hier leggen we het uit.

iPad schermafdruk 1

Downloaden voor de iPad
Downloaden voor Android

Lees ook:

Een tablet kopen, maar welke dan?
Plus Magazine op de tablet