Computertip: foto’s op de iPad zetten

De iPad is heel geschikt om foto's op te bewaren. Bijvoorbeeld om te laten zien aan andere mensen als u op bezoek bent. Er zijn diverse manieren om foto's van uw pc op de iPad te krijgen. In dit artikel leest u de makkelijkste manieren.

Het is heel erg leuk om foto's op uw iPad te bewaren. Denk aan vakantiefoto's die u graag aan uw vrienden wilt laten zien. Op de iPad komen ze mooi tot hun recht met levendige kleuren. Maar hoe krijgt u foto's van uw pc op de iPad? Dat kan op verschillende manieren. Wij vinden deze drie mogelijkheden het fijnst: via iTunes, SkyDrive of Dropbox.

Drie mogelijkheden

iTunes is het programma waarmee u bestanden op uw iPad beheert. Dropbox en SkyDrive zijn online opslagdiensten. Bestanden die u erin opslaat, kunt u bekijken op de iPad. Daar zijn namelijk apps voor beschikbaar. Maar welke methode is voor u geschikt? Hebt u al een account bij Dropbox of SkyDrive? Dan kunt u die het best gebruiken. Gebruikt u al iTunes? Dan kunt u hiermee ook uw foto's op de iPad zetten.

Dropbox

Dropbox

Dropbox is een dienst waarmee u gratis 2 GB opslagruimte krijgt. Uw gegevens worden op internet opgeslagen in uw account. Er is een programma voor op de pc. Daardoor krijgt Dropbox een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app. Als u foto's opslaat in de Dropbox-map Photos, en er is verbinding met internet, dan worden de foto's online opgeslagen in uw account. Opent u vervolgens de app op uw iPad, dan ziet u daar al uw geplaatste foto's.

In de SeniorWeb-tip 'Foto's op de iPad via Dropbox' leest u hoe u Dropbox gebruikt voor foto's op de iPad.

SkyDrive

Skydrive

SkyDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het werkt hetzelfde als Dropbox. Alleen is het Nederlandstalig en biedt het maar liefst 7 GB gratis opslagruimte. Er is ook voor SkyDrive een programma voor op de pc. Daardoor krijgt SkyDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app.

In de SeniorWeb-tip 'Foto's op de iPad via SkyDrive' leest u hoe u SkyDrive gebruikt voor foto's op de iPad.

iTunes

iTunes

iTunes is het programma waarmee u uw digitale bibliotheek beheert en van alles kunt kopiëren naar uw iPad of iPhone. U kunt er aankopen doen in de digitale winkel van Apple en ook gratis muziek, radio en apps downloaden. Het werkt volgens het principe van synchroniseren, waarbij er in de bron (uw pc) hetzelfde staat als op uw apparaat.

Voor foto's is dit een aandachtspunt. Het betekent dat u de foto's die u op uw iPad wilt hebben, moet opslaan in een aparte map op uw harde schijf. Denk aan een map 'iPad-foto's' binnen de map Afbeeldingen. U stelt eenmalig in dat de foto's uit die map gekopieerd moeten worden naar uw iPad. Daarna werkt iTunes elke keer de foto's bij en zorgt het dat de afbeeldingen op uw iPad komen te staan als uw apparaat verbonden is met de computer en iTunes aan staat.

In de SeniorWeb-tip 'Foto's op iPad zetten via iTunes' leest u hoe u iTunes gebruikt voor foto's op de iPad.

Hebt u nog geen iTunes? Via SeniorWeb kunt u de recentste versie downloaden. Daarbij stap voor stap uitleg over hoe dat precies moet.

Camera naar iPad

Camera
Het is ook mogelijk om direct foto's van uw digitale camera over te zetten naar uw iPad. Daar hebt u wel een speciaal verloopstuk van Apple voor nodig. Het verloopstuk kunt u in meerdere winkels of online kopen. Algemene informatie over foto's overzetten leest u in het SeniorWeb-artikel 'Camera-opnamen overzetten'.

--------------------------------------------------------------------------------

Meer leren over de iPad?

Ondanks de eenvoudige bediening van de iPad, valt er nog een hoop te leren. Denk aan het vinden en downloaden van apps via de App Store, het gebruik van de software iTunes, het wijzigen van instellingen of aan verbinding maken met internet. SeniorWeb legt u alles wat u wilt weten over de iPad, stap voor stap uit. En we hebben handige video’s die u direct laten zien hoe u met de instructies aan de slag kunt. Word lid voor slechts € 27,- per jaar en u krijgt het boek Starten met de iPad ter waarde van € 15,- gratis!

Meer handige computertips?
SeniorWeb is de computerhulp voor u! We helpen u verder met de beste en duidelijkste uitleg en ondersteuning voor tablet, pc en smartphone. Vragen? We helpen u zelfs thuis. Mis ook niet langer de voordelen van ons lidmaatschap.

Volg SeniorWeb op Facebook!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze tips; volg SeniorWeb op Facebook!
 

SeniorWeb

1 Reactie

Door Emmadaily (niet gecontroleerd) op do, 27-4-2017 - 10:41

Ik vind het leuk om AirMore te gebruiken, maar het werkt goed om foto's op mijn iPad te plaatsen. U kunt het ook gebruiken.