Digitaal nieuws & gadgets februari 2017

Getty Images

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de digitale wereld? We hebben de nieuwste gadgets voor u op een rij gezet.

Vitamine D-ring

Het Eindhovense bedrijf e-Senses brengt binnenkort een ring uit die op basis van een uv-sensor en lichtsensor meet hoeveel vitamine D de drager binnenkrijgt. De ring meet de hoeveelheid daglicht en zonlicht en geeft de waarden door aan de Helios-app van e-Senses (verkrijgbaar voor iOS en ­Android). In de app kunnen gebruikers vervolgens zien en bijhouden hoeveel vitamine D hun lichaam heeft aangemaakt. De ring wordt in februari verwacht en zal rond de €170 gaan kosten.

Verlamde kan schrijven met tablet

Een totaal verlamde Nederlandse vrouw kan dankzij een hersenimplantaat een tablet bedienen en zo woorden spellen. De 58-jarige vrouw is door de ziekte ALS vrijwel volledig verlamd, maar kan na zeven maanden oefenen een tablet aansturen met haar brein en zo typen met een snelheid van 33 seconden per letter. De elektroden zitten in het deel van de hersenen dat het bewegen van de hand aanstuurt. Het is voor het eerst dat een dergelijke breinbesturing volledig in het lichaam van een patiënt is ingebouwd.

Videobellen met WhatsApp

WhatsApp heeft videobellen ­geïntroduceerd voor gebruikers van iOS, Android en Windows Phone. De functie is bereikbaar door op het bel-icoon rechtsboven in beeld te drukken en vervolgens te kiezen voor video-oproep. Het scherm toont het camerabeeld van de andere partij groot en het eigen beeld van de frontcamera in het klein. Er is een ophang-knop, die standaard na een paar seconden uit beeld verdwijnt. WhatsApp is de bekendste applicatie om berichten te versturen. Wereldwijd heeft WhatsApp meer dan een miljard gebruikers.

Advertenties geblokkeerd

Het marktonderzoek-instituut GfK heeft berekend dat 7% van de bezitters van mobiele apparaten in Nederland een adblocker (programmaatje dat advertenties blokkeert) op zijn smartphone heeft geïnstalleerd. Daarnaast geeft 23% aan een adblocker op één of meerdere apparaten te gebruiken.

Gratis puzzelen met de PlusPuzzel app

Download nu voor Android of iPad: www.plusonline.nl/puzzelapp

Veel gelezen op PlusOnline.nl

  1. Gratis computergids: foto­bewerking met Windows 10.
  2. Buienradars: zijn ze betrouwbaar?
  3. Alles digitaal in 2017: wat zijn de mogelijkheden bij uw gemeente?

Alles over de digitale wereld vind je op www.plusonline.nl/digitaal

Auteur