Handige accessoires voor uw tablet

Een tablet is als apparaat al goed te gebruiken. Toch kan er vaak nog wel iets verbeterd worden. Bijvoorbeeld bij het bedienen. Daarom een overzicht van wat praktische accessoires die het werken met een tablet nog aangenamer kunnen maken.

Powerbank

Vroeg of laat is de accu van uw tablet leeg. Tijd om de standaard meegeleverde lader aan te sluiten. Hoewel deze lader goed genoeg werkt, heeft u er wel een stopcontact voor nodig. Wat als u bijvoorbeeld op reis bent en geen stroomnet voorhanden heeft? Dan is het verstandig eens te kijken naar een powerbank. Een powerbank is een externe draagbare accu waarmee u mobiele apparaten oplaadt zonder stopcontact. De connectie wordt gemaakt via de mini-usb aansluiting. De powerbank zelf laadt u voor uw reis op via het stroomnet of onderweg met behulp van uw auto-accu. Er zijn ook powerbanks die zichzelf opladen met behulp van zonne-energie. Des te hoger de capaciteit, des te vaker u een apparaat met een powerbank kunt opladen.
U koopt een powerbank al voor een paar tientjes bij onder andere tabletwinkels en electronicazaken.

SanDisk Connect extern geheugen

Aangezien een iPad niet is voorzien van een mogelijkheid om een extra geheugenkaart toe te voegen, lijkt het erop dat u vastzit aan het ingebouwde geheugen. Ook niet-Apple tabletten kunnen vaak wel wat extra geheugen gebruiken. Daarvoor is een extern opslagapparaat een uitkomst. Een goed voorbeeld is de SanDisk Connect (€ 99,95). Dit is een draadloze flashdrive: een externe harde schijf, maar dan zonder bewegende onderdelen. De SanDisk is verkrijgbaar in 16, 32 en 64 GB. Meer dan genoeg ruimte voor bijvoorbeeld foto’s en video’s. Bestanden kunnen van en naar uw tablet worden overgezet of gestreamd via een draadloze Wi-Fi verbinding, zonder dat er een internetconnectie nodig is. De maximale afstand is 50 meter en er zijn 8 apparaten tegelijk te verbinden met de drive. Daarnaast is het ook mogelijk een usb-connectie te maken.
Als u de standaard schijfgrootte van de SanDisk Connect niet voldoende vindt, kunt u ook nog een sd-geheugenkaart in de sleuf van het apparaat plaatsen. Op die manier zijn ook foto’s vanuit uw digitale camera eenvoudig te delen met uw mobiele apparaat.

Draadloze speaker

Tablets worden vaak gebruikt voor het afspelen van muziek. Het geluid dat uit de gemiddelde tablet komt laat echter nogal te wensen over. Daarvoor is het ingebouwde speakertje te klein. Een oplossing is een hoofdtelefoon aan te sluiten. Maar als u niet de hele tijd rond wilt lopen met iets op uw hoofd en graag muziek in de hele ruimte heeft, is een draadloze (bluetooth) speaker een handige accessoire. Er zijn al draadloze speakers voor mobiele apparaten te koop voor enkele tientjes. De geluidskwaliteit daarvan is echter niet al te goed. Vooral de bastonen komen er bekaaid af. Voor een betere kwaliteit moet u boven de 100 euro kijken. Kwalitatief goede speakers zijn onder andere die van JBL. Dit soort draadloze speakers zijn voorzien van een oplaadbare accu, dus u kunt ze net als uw tablet overal gebruiken.

Keyboard

Hoewel het schermtoetsenbord van een tablet voldoet voor kortere teksten, blijft het behelpen als u meer tekst wilt typen. Een los, draadloos keyboard is dan aan te raden. De ingetypte teksten worden doorgegeven aan uw tablet via bluetooth.
U kunt uw tablet bij het typen plat op tafel leggen, maar dat is niet al te bevorderlijk voor uw nek. Een gecombineerde tabletstandaard met keyboard komt dan ook goed van pas. Een voorbeeld hiervan is het Staples iPad keyboard van € 83,50 (er zijn ook standaards met keyboards voor andere soorten tablets). Met deze accessoire, die ook nog eens een beschermhoes is, verandert u uw tablet in een mini-laptop.

Stylus pen

Tabletten worden standaard bediend via het touchscreen. Dat werkt goed genoeg met grotere onderdelen, maar is nogal lastig als u iets kleins wilt activeren. Ook is tekenen of schrijven met een vinger op het scherm erg onhandig. Voor die gevallen gebruikt u een stylus pen. Deze ziet eruit als een gewone balpen maar is bedoeld voor het werken op touchscreens. Een stylus pen is voorzien van een zachte punt zodat het scherm niet beschadigd wordt. U heeft er al een voor €5.

5 Comments

Door Sjaak (niet gecontroleerd) op ma, 28-12-2015 - 16:04

Je kunt ze tegenwoordig zelfs laten bedrukken. Ik heb dit vorige week nog gedaan op www.maxpowerbanks.nl. Echt een top geschenk!

Door Leo (niet gecontroleerd) op wo, 22-4-2015 - 21:11

Als je op zoek bent naar een groot assortiment stylus pennen voor een voordelige prijs, kijk dan eens op www.stylus-shop.be
Verzending gratis door heel Europa, snelle service.

Door A.Hogeboom (niet gecontroleerd) op do, 5-2-2015 - 19:32

U schrijft over een styluspen, ik kan niet zonder, u schrijft dat ze ongeveer 5 euro kosten, maar ik heb er 10 bestelt voor 3 euro bij Aly expres. Alle styluspennen verslijten wel door gebruik, dus heb je er wel een paar nodig. Opsturen kost niets, je moet wel een poosje wachten, maar dat is de moeite waard.

Door Joop Heesen (niet gecontroleerd) op do, 5-2-2015 - 14:41

Een styluspen voor € 5.00, die koop je indedaad bij Action voor € 0.79 en die doen het prima en schrijven ook nog goed.

Door Casimir Hulst (niet gecontroleerd) op do, 5-2-2015 - 11:08

Bij ACTION koop ik een styluspen -of touchpen - voor € 0,79