Meer mobiele data sinds corona

Het mobiele dataverbruik is sinds de coronacrisis met meer dan een derde gestegen. In het eerste kwartaal is er in Nederland meer dan 200 miljard MB mobiele data verbruikt. Providers zagen sinds de komst van corona de vraag naar abonnementen met onbeperkt internet en bellen stijgen.

Dat meldt vergelijkingssite Pricewise. De laatste jaren is het mobiele dataverbruik gestegen, maar de huidige stijging van 34,5 procent is uitzonderlijk. Het is niet bekend of corona de directe oorzaak is, maar meer mensen blijven thuis en werken ook thuis. Hierdoor zal het dataverbruik toenemen. Ook streamingsdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ merken in verschil in drukte.

Wifi

In een periode waarin veel wordt thuisgewerkt, lijkt een afname van mobiele data meer voor de hand liggend dan een stijging. Mensen kunnen immers thuis wifi gebruiken. In een gezin kan de wifi traag worden als alle gezinsleden wifi gebruiken. Een grote groep zal dan toch een beroep doen op de mobiele data. Ook kan de telefoon zelf overschakelen naar mobiele data als de wifi te traag wordt.

Telecom-providers zien vanwege het grote verbruik een omzetgroei. T-Mobile meldt een omzetstijging van 4,8 procent, bij Vodafone stijgt de omzet 2 procent. KPN ziet de omzet daarentegen dalen met 4,9 procent.

Wil je kosten besparen op mobiel internet? Lees dit.