Meer ouderen digitaal

Toename van tablet- en smartphonegebruik

Getty Images

Het bezit van de tablet en smartphone neemt onder ouderen nog steeds toe, bij andere leeftijdsgroepen stabiliseert het zich min of meer.

In 2013 had 43 procent van de 65-plussers een tablet. Dit jaar groeide dat aantal naar 56 procent. Ook het bezit van de smartphone onder ouderen is toegenomen. In 2013 was dat aantal nog 29 procent. Nu is dat toegenomen naar 45 procent.

Tablet- en computerbezit

Door de stevige groei van het aantal tablets en de afname van het aantal vaste computers evenaren beiden elkaar eind 2014. Op dit moment zijn 7,9 miljoen Nederlanders in bezit van een tablet of een vaste computer. Het aantal laptops is met 10 miljoen Nederlanders nog wel het groots.

Toename smartphonebezit

Opvallend is de stevige groei van het aantal smartphones onder ouderen. Hoewel het aantal ouderen met een smartphones nog niet in de buurt komt van het aantal smartphones onder jongeren van 13 tot 34 jaar (95 procent) is een toename van 16 procent naar 45 procent smartphone-bezit opmerkelijk te noemen.

De smartphone wordt steeds meer gebruikt om de krant mee te lezen en televisie te kijken. Dit blijkt uit het onderzoek van GfK Trends in Digitale Media. Dit onderzoek geeft inzicht in het bezit en gebruik van mobiele apparaten en digitale media.

Auteur 
  • Nico van Scheijndel
Bron 
  • Proud to be Senior