Zo verwijder je snel, goedkoop en duurzaam onkruid

Plus drie tips om onkruid te voorkomen

Onkruid wieden
Getty Images

Onkruid wieden hoort erbij als je een tuin hebt. Niet elk onkruid is lelijk of schadelijk, dus haal niet te snel alles weg. Hoe je snel, goedkoop en duurzaam van je onkruid afkomt zonder chemische bestrijdingsmiddelen? Dat zetten we voor je op een rij. Plus drie tips om onkruid te voorkomen.

Baking soda 

Heb je last van onkruid tussen de tegels, dan kun je daar baking soda overheen strooien. Het onkruid zou hierdoor een stuk minder moeten worden, of zelfs verdwijnen. 

Benieuwd naar het verschil tussen baking soda en bakpoeder, waar je baking soda koopt en hoe lang je baking soda kunt bewaren? Daar hebben dit artikel over. 

Kokend water 

Kokend water over het onkruid gieten zorgt ervoor dat de plant doodgaat. Doe dit regelmatig. Het is niet schadelijk voor het milieu en het is een goedkoop bestrijdingsmiddel. Pas wel op met je tuinplanten, dat deze geen kokend water krijgen. 

Met de hand

Natuurlijk is de meest milieuvriendelijke manier onkruid wegplukken met de hand. Iedere week even aan de slag met een voegenkrabber, onkruidwieder of een mesje het onkruid tussen de planten, tegels en voegen vandaan halen. 

Onkruid voorkomen? 3 extra tips 

Hoe zorg je er zelf voor dat je zo min mogelijk onkruid hebt? Drie tips: 

  1. Plant bodembedekkers tussen je planten. Deze zorgen ervoor dat het onkruid minder ruimte heeft om te groeien. Ooievaarsbek is een bekende bodembedekker die hier vaak voor wordt ingezet.  
  2. Strooi houtsnippers, schelpen of cacaodoppen op de aarde. Onkruid heeft dan minder kans om te hechten. 
  3. Bezem regelmatig je tuin. Zo bezem je nieuwe zaadjes en mos weg voordat het gaat hechten. 
     
Auteur 
Bron 
  • Millium.nl
  • PlusOnline.nl